Timber en Gimenez afwezig tegen Excelsior; Beelen twijfelgeval

Timber en Gimenez afwezig tegen Excelsior; Beelen twijfelgeval

De wedstrijd tussen Feyenoord en Excelsior zal de laatste van dit seizoen worden, maar het duel staat ook in de teken van het afscheid van Arne Slot, de laatste keer met EuroParcs op het shirt, de laatste wedstrijd van Alireza Jahanbakhsh in De Kuip en zo zijn er nog veel meer sterkhouders die waarschijnlijk komende zomer gaan vertrekken. Genoeg redenen om er een mooi voetbalweekend van te maken, maar Feyenoord moet dit wel doen zonder een aantal sterkhouders.

Voor het eerst in die drie jaar kwam Slot aan met een lijst en daarop de spelers die afwezig zijn in het rood gemarkeerd. "Het grapje werd vanochtend al gemaakt, van nog even het lijstje lijkt op Liverpool met al die rode kleuren. We hebben veel blessures en dan zou de indruk gewekt kunnen worden dat spelers niet zoveel zin hebben in de laatste wedstrijd, maar dat is absoluut niet aan de orde. Het zijn ook al blessures die misschien wat langer gaan duren."


Slot begint aan de opsomming. "Kostas Lamprou heeft twee tot drie weken terug een polsbreuk opgelopen, dus die heeft op karakter nog een tijdje meegetraind. Bart Nieuwkoop is bekend, Thomas Beelen is ziek, Quilindschy Hartman is bekend, Quinten Timber zal er nog niet bij zijn, Mats Wieffer is er uiteraard niet bij zondag, Gjivai Zechiël is nog niet klaar om te spelen, Antoni Milambo is hetzelfde verhaal en Santiago Gimenez kan ook nog niet spelen."

De trainer benadrukt nogmaals dat het in sommige gevallen ook echt om langere blessures gaat. "Het heeft dus niks te maken met dat jongens denken van 'die wedstrijd sla ik even over'. Het gaat om spelers die al langer geblesseerd zijn of de komende weken echt nog nodig hebben om fit te worden. Dat mag absoluut niet op de verkeerde manier geïnterpreteerd worden. Tegelijkertijd hebben we er nog voldoende over om met een sterke opstelling te komen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties