Trauner: "Het is nog steeds een doel om te scoren voor Feyenoord"

Als aanvoerder had Gernot Trauner uiteraard gehoopt om dit seizoen meer speelminuten te maken voor Feyenoord. Toch liet hij in de wedstrijden die hij heeft gespeeld dit seizoen zien constant belangrijk te zijn. Voor de laatste wedstrijd in de Eredivisie lijkt hij in ieder geval fit om te starten. In gesprek met Feyenoord media vertelt hij over zijn blessures, het afgelopen seizoen en het EK.

"Het gaat heel goed met me", begint de Oostenrijker. "We hebben de KNVB Beker gewonnen, dus dat is een mooie manier om het seizoen af te sluiten. Het is de tweede prijs in drie jaar voor mij. De tien jaar daarvoor in mijn carrière heb ik nooit iets gewonnen, dus dit is best goed. De bekerfinale winnen in ons eigen stadion is ook iets speciaals. Ik waardeer het erg dat er veel supporters naar de stad kwamen om het samen met ons te vieren."

"Ik heb een beetje een gemengd gevoel over dit seizoen, omdat ik veel wedstrijden miste", vervolgt Trauner zijn verhaal. In totaal kwam de aanvoerder van Feyenoord slechts tot 26 wedstrijden. "Ik kampte met blessures, waardoor ik te lang uit de roulatie was. Uiteindelijk ben ik teruggekomen en heb ik meerdere wedstrijden gespeeld. Het was heel belangrijk voor me om in de bekerfinale op het veld te staan, want vorig jaar tijdens de ontknoping miste ik al een paar wedstrijden. Ook de laatste wedstrijd waar we kampioen werden."

Tegenslagen
Trauner heeft met meerdere blessures te maken gehad dit seizoen en vooral zijn ervaring heeft hem geholpen om uiteindelijk weer helemaal fit te worden. "Ik denk dat het ook bij het werk hoort. Sommige spelers hebben meer geluk dan anderen met hun fysieke gesteldheid. Ik denk dat dat iets heel normaals is en probeer altijd positief te blijven. Ik kijk altijd snel vooruit en focus me direct op een nieuw doel."

Scoren van doelpunt
In zijn drie seizoenen bij Feyenoord is het Trauner nog altijd niet gelukt om een doelpunt te scoren. Het is iets waar hij zelf regelmatig aan denkt. "Het is nog steeds een doel van me om een keer te scoren voor Feyenoord. Het is een ding waar ik niet tevreden over ben, dus ik hoop echt een keer te kunnen scoren. Het beste zou zijn om dat zondag te doen. Zoals je al aangaf zat ik er al meerdere keren dichtbij. Ik werk eraan en probeer nog meer mijn stempel te drukken bij spelhervattingen."

EK met Oostenrijk
De kans is misschien niet heel groot, maar Trauner maakt ook nog altijd kans om met Oostenrijk naar het EK te gaan. Zelf heeft hij in ieder geval nog geen vakantie geboekt. "Ik hoop dat ik geselecteerd word om mee te gaan naar het EK in Duitsland. Ik hoor dat volgens mij twee dagen na onze laatste wedstrijd. Dan is er eerst de voorselectie en later maken ze de definitieve selectie bekend. Ik zat het hele afgelopen jaar niet bij het nationale team. Ik was geblesseerd en later heb ik met de Oostenrijkse voetbalbond afgesproken dat het beter was om hier te blijven."

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties