Trauner: "We mogen trots zijn op twee prijzen in twee jaar"

Trauner: "We mogen trots zijn op twee prijzen in twee jaar"

Gernot Trauner zijn inbreng in het behalen van de TOTO KNVB Beker was minder groot dan dat hij vooraf had gehoopt, maar toch kon hij wel met de aanvoerdersband om zijn arm de prijs in de lucht houden. En zoals we hem kennen greep hij na afloop ook naar de microfoon om te zingen met Het Legioen.

"Het was heel speciaal om de tweede prijs hier met Feyenoord te winnen", begint de Oostenrijker tegenover RTV Rijnmond. "Het was geen makkelijke wedstrijd en ging gelijkwaardig op voor een lange tijd. De tweede helft waren wij denk ik beter en hebben we het verdiend. De rode kaart was onnodig en hielp ons niet, waardoor het de laatste twintig minuten alleen maar verdedigen was voor ons."

Het was ook de honderdste wedstrijd voor Trauner. "Ik wist al dat als ik in zou vallen, het mijn honderdste wedstrijd zou worden. Het kon niet beter dan in een finale. Ik ben heel erg trots en blij met die prestatie op deze mooie avond. NEC had een heel goed strijdplan en maakte het ons erg lastig. We kwamen lastig in onze opbouw en zij verdedigde heel erg goed. Het eerste deel was erg chaotisch, maar uiteindelijk creëerden ze ook niet heel veel kansen."

"Voor ons voelde het als een thuiswedstrijd, maar het stadion was maar voor de helft gevuld met onze fans. Het momentum was niet de hele tijd aan onze kant en daar hadden we een beetje moeite mee. Het hielp ons uiteraard om in de goede richting te gaan, maar zoals je zei was het doelpunt een moment van vrijheid. Ik ben heel trots op de jongens."

Na het laatste fluitsignaal ontstond een moment van grote vreugde. "Het was een heel lang seizoen en we hebben veel zware wedstrijden gehad. Ik denk dat het heel terecht is dat we onszelf nu beloond hebben met een prijs, want anders zou het een vrij normaal seizoen zijn. Ik denk dat we dat allemaal voelden en daarom zij we heel blij. We mogen trots zijn op twee prijzen in twee jaar."

Blessure
Voor Trauner was het een fijn moment om na zijn blessureleed onderdeel te zijn van deze finale. "Het was heel belangrijk voor mij, want ik heb in het bijzonder heel hard gewerkt aan mijn herstel voor deze wedstrijd. Ik kon vorige week al minuten maken en ik ben heel blij op dit moment. Ik vind het heel spijtig voor de spelers die afgelopen tijd geblesseerd zijn geraakt en er nu niet bij konden zijn. Ik heb het ook ervaren in de titelstrijd van vorig seizoen en het is echt niet fijn. Gelukkig waren ze direct na het fluitsignaal weer bij ons."

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties