Hartman: "Er zijn veel dingen die even in de wacht worden gezet"

Hartman: "Er zijn veel dingen die even in de wacht worden gezet"

Quilindschy Hartman kon door zijn blessure zelf niet op het veld staan zondagavond, maar was wel aanwezig in De Kuip om zijn teamgenoten aan te moedigen. De verdediger heeft een zware blessure opgelopen aan zijn knie en ligt er voor een langere periode uit. Voor de publiekslieveling voelt deze prijs uiteraard heel dubbel, maar hij hoopt volgend jaar mei weer het kampioenschap te kunnen vieren met de fans in Rotterdam.

"Ik ben zeker blij dat we weer een prijs hebben gewonnen", begint Hartman tegenover de camera van ESPN. "Ondanks dat ik er niet bij kon zijn, heb ik natuurlijk wel bekerwedstrijden gespeeld dit seizoen. Dan voelt het ook wel als een prijs die ik erbij kan schrijven. Op het veld heb ik niet zoveel spanning, maar op de tribune is het toch wel lastig om je rustig te houden. Vooral bij die rode kaart van Minteh kneep ik hem wel even. Gelukkig hebben we gewonnen."

Het voelt voor Hartman wel heel dubbel. "Het is wel anders natuurlijk. Maar ik heb wel belangrijke wedstrijden gespeeld tegen PSV en AZ, dus zeker mijn aandeel gehad. Stiekem had ik natuurlijk op meer gehoopt." De verdediger werkt ondanks alles hard aan het herstel van zijn blessure. "De eerste twee tot drie dagen voelde ik me echt heel slecht. Het is wel een nachtmerrie die is uitgekomen. Er zijn veel dingen die even in de wacht worden gezet, waaronder een EK en een eventuele transfer waar ik heel erg voor open stond."

"Nu ben ik wel op een punt dat ik het heb geaccepteerd", gaat Hartman verder na de gewonnen bekerfinale in De Kuip. "Ik mag hier nog een jaar blijven en dat is zeker geen straf. Het is uiteindelijk wel mijn club en de vorige keer heb ik een tegenslag gehad en ben ik terug gekomen met een kampioenschap. Nu kijk ik alleen maar vooruit naar volgend jaar mei."

Operatie voor Hartman
Hartman is nu zijn spieren aan het versterken om zo sterk mogelijk de operatie in te gaan, zodat hij er ook direct sterker uit kan komen. "Ik word gewoon geopereerd en het is een vervelende blessure. Mensen zullen zelf ook wel begrijpen wat ik heb als ik er maanden uit lig. Ik wil niet precies zeggen wat ik heb, omdat het naar andere clubs in de toekomst niet per se in mijn voordeel is. Het is gewoon wat mij nu te wachten staat. Ik kan iedereen beloven dat ik er alles aan ga doen om hier te staan voor de fans."

Lees meer over
Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties