Gimenez: "Deze prijs geeft me meer zelfvertrouwen om te scoren"

Gimenez: "Deze prijs geeft me meer zelfvertrouwen om te scoren"

Santiago Gimenez wist in de bekerfinale wederom niet te scoren, maar wel gaf de spits een goede assists bij het enige doelpunt van de avond. De Mexicaan maakte verder ook geen slechte indruk tegen NEC en staat behoorlijk zelfverzekerd de media te woord na afloop van de wedstrijd.

"In deze type wedstrijden maakt het niet uit wie scoort of de assist geeft", vertelt Gimenez tegenover ESPN. "Het belangrijkste is dat je wint en dat hebben wij vandaag gedaan. De inzet van het hele team was ongelofelijk, dus we hebben het ook verdiend om te winnen." Hoe het in de kleedkamer was? "Geweldig. Iedereen is aan het zingen en dansen."

Toch heeft Gimenez zondag weer niet gescoord. Hoe dit voor hem voelt? "Ik moet blijven werken. Als ik eerlijk ben heb ik niet eens hele slechte wedstrijden gespeeld, maar het scoren gaat wat moeilijker. Ik moet blijven geloven en dan komt de goal vanzelf. Ik heb geen slapeloze nachten omdat ik weet dat dit bij voetbal hoort."

"Hij maakt mij in iedere trainingssessie een betere speler", gaat de spits verder over Arne Slot. "Niet alleen op het gebied van voetbal, maar ook op het mentale vlak. Zoals ik al zei geeft hij mij iedere week het vertrouwen. Ik wil hem dan ook bedanken in het veld door altijd weer te rennen en te vechten. Je zal daarover nooit te hoeven twijfelen over mij. Deze prijs geeft me meer zelfvertrouwen om te scoren."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties