Slot ziet uitblinker: "De eerste die je moet noemen is Wellenreuther"

Slot ziet uitblinker: "De eerste die je moet noemen is Wellenreuther"

De winst van de TOTO KNVB Beker was voor Arne Slot de tweede prijs uit zijn trainerscarrière. Nadat hij vorig seizoen al de landstitel naar Rotterdam wist te halen, heeft Slot nu dus ook de veertiende beker in de clubhistorie toegevoegd aan de prijzenkast. Na afloop zag de 45-jarige Bergentheimer dat zijn elftal in de tweede helft de wedstrijd wist te beslissen met veel beter voetbal.

"Het zou gek zijn als je een prijs wint en er niet blij mee bent", begint Slot voor de camera van ESPN. "Ik vond het een hele vreemde wedstrijd. De eerste helft kwam niet echt lekker op gang, helemaal vanuit ons perspectief niet. Ik denk dat over de gehele eerste helft gezien er meer duels gewonnen zijn door NEC. Ook aan de bal waren we niet zoals we normaal zijn, en dat het ook met NEC te maken."

"In de tweede helft vond ik dat we goed uit de kleedkamer kwamen", vervolgt de trainer. Het duurde echter niet lang voordat de spelers weer terug naar de kleedkamer moesten omdat er een spandoek in de brand stond. "Compleet waardeloos. Het deed me een beetje denken aan de halve finale tegen Ajax, waarbij de energie er een beetje uitging. Maar ik vond dat we er nog steeds lekker in zaten toen we terug naar buiten kwamen. Ik vond het een heel ander Feyenoord en alleen door de rode kaart werd het nog een moeilijke wedstrijd."

Aan de kant van Feyenoord waren er een paar uitblinkers. "De eerste die je moet noemen is Timon Wellenreuther. Hij was heel rustig en pakte een paar uitstekende ballen. In de tweede helft vond ik dat Quinten Timber het voortouw nam in de agressiviteit en het fanatisme. Ik kan me een moment op de zestien herinneren en daarmee nam hij de rest van het team mee. Daardoor vond ik dat we in de tweede helft ook veel beter speelden. Als je kijkt wie wij dit toernooi hebben uitgeschakeld, dan mogen we ook echt terecht deze beker omhoog houden."

Slot vervolgt zijn verhaal met lovende woorden over Timber. "Zonder bal en met bal. Hij zet ook nog een keer Ueda alleen voor de keeper en dat deed hij ook sterk overigens. Het blijft verwonderlijk dat hij dat soort ballen niet binnenschiet, want hij is echt een doelpuntenmaker, maar dat weet hij voorlopig nog verborgen te houden." Wat de selectie vanavond gaat doen? "Ik begreep dat we een feestje hebben en die is beter dan die jij geeft op ESPN", dolt de trainer van Feyenoord met Hans Kraay jr.

Lees meer over
Arne Slot Timon Wellenreuther
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties