Boel kritisch op promotiesysteem: "Een beloning voor een titel moet er zijn"

Boel kritisch op promotiesysteem: "Een beloning voor een titel moet er zijn"

Melvin Boel gaat Feyenoord Onder 21 aan het einde van dit seizoen verlaten met het voorjaarskampioenschap en mogelijk ook de bekerwinst. Hoewel zijn elftal dus goed gepresteerd heeft, is het nog maar de vraag of promotie naar de tweede divisie mogelijk is. De Rotterdammers zijn afhankelijk van andere teams en dat is iets wat de trainer altijd al heeft geïrriteerd.

"Ik heb vaker gezegd dat ik vind dat het in topsport gaat om winnen en verliezen", begint Boel in gesprek met Voetbal International. "Wij kunnen kampioen worden, maar dan is het merkwaardig dat je niet direct de Tweede Divisie in kan. Waarom kan het niet in de Derde Divisie dan? Een beloning voor een titel, wie er ook kampioen wordt, moet er zijn. Feyenoord heeft zelf ooit ervoor gekozen niet mee te doen. Toen was het een pilot en die was succesvol. Daarna is er nooit meer een mogelijkheid geweest om je opnieuw aan te melden toch? Dat vind ik gek."

Dat Feyenoord afhankelijk is van de resultaten bij andere ploegen, is iets wat zeker wel leeft bij een aantal spelers. "Wij moeten zelf eerst zorgen dat we alles op orde hebben om kampioen te worden, dan pas kun je tegen de KNVB zeggen dat wij alles hebben gedaan wat in onze macht ligt. Twente mag als club die samenwerkt met een andere club niet promoveren. Maar wij moeten wel de finale van ze winnen. Dan heb je zelf alles gedaan en houden regels het tegen."

Presteren en ontwikkelen
Bij Feyenoord O21 heerst een bijzondere situatie dat men spelers moet ontwikkelen voor het eerste elftal, maar tegelijkertijd ook speelt om de promotie. "Wij hebben uitgesproken dat we onze werkwijze zo dicht mogelijk bij die van Feyenoord 1 willen brengen, waardoor het doorstromen makkelijker wordt. Zechiël, Milambo, Slory, Hartman ook en Sauer zijn niet verhuurd. Je ziet aan die voorbeelden dat de stap naar Feyenoord 1 kleiner wordt. Door alle dagen te werken op een Feyenoord-manier, volgens een topsportklimaart. Hoger spelen geeft uiteindelijk meer uitdaging. Dat zit in niveau, maar ook in media en fans."

"Als wij puur alleen maar kampioen willen worden, dan trek je oudere jongens aan en zal je niemand verhuren", vervolgt de trainer. "Wij willen vooral jonge talenten opleiden. Vorig jaar waren we nog jonger. Speelden we fantastisch, maar kwamen we fysiek wat tekort. Het heeft wel geleid tot eigen jongens die debuteerden in de Champions League."

Promotie
Zolang als het kan blijft Boel hopen op de promotie naar een hoger niveau en uiteindelijk de Keuken Kampioen Divisie "Ik hoop dat we het kunnen halen. Voor de club en de talenten is het belangrijk. Maar je wordt niet even kampioen in de Tweede Divisie. Dat moet je niet onderschatten, daar wordt iets anders gevraagd. Je komt er oudere spelers tegen die van een bvo-academie afkomstig zijn. Ga daar als zestien-, zeventienjarige maar eens tegen spelen. Ik hoop eigenlijk gewoon dat de KNVB inziet dat Jong Feyenoord in de KKD moet spelen."

Lees meer over
Melvin Boel Feyenoord Onder 21
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties