Makaay loopt ruim één op twee

Makaay loopt ruim één op twee

Het was een mooie week voor Roy Makaay. Met Feyenoord ging de aanvaller op bezoek bij zijn oude club Deportivo om vervolgens de week af te sluiten met zijn vijftigste officiële wedstrijd voor Feyenoord tegen een andere oud-werkgever: Vitesse.Tegen de Arnhemmers vijzelde hij zijn doelpuntengemiddelde namens Feyenoord weer op en hij deed wat hij bij de wedstrijden tegen Depor beloofd had: niet juichen. Het was zijn 38e competitieoptreden namens de Stadionclub en de 50e officiële wedstrijd die de spits in het rood-wit afwerkte.

Met wisselend succes overigens. Vorig seizoen liep de spits een zware blessure op in de wedstrijd tegen AZ, het kostte hem de belangrijke slotfase van het seizoen plus zijn basisplaats in de bekerfinale. Ook het begin van dit seizoen maakte 'das Phantom' niet mee door een blessure, opgelopen op de Olympische Spelen in Peking afgelopen zomer.

Waarvoor hij gehaald werd heeft hij echter gedaan: scoren. In de vijftig wedstrijden die de spits afwerkte kwam hij tot 29 doelpunten, een gemiddelde van 0,58 doelpunt per wedstrijd. Een hoger doelpuntengemiddelde dan Salomon Kalou in 81 wedstrijden bereikte (namelijk 0,53).

Feiten
» De wedstrijd tegen Vitesse was de 50e officiële wedstrijd van Roy Makaay namens Feyenoord.
» Van die wedstrijden speelde hij er 38 in de Eredivisie, 7 in het nationale bekertoernooi en 5 in Europees verband.
» In vijftig wedstrijden kwam Roy Makaay tot 29 doelpunten, een doelpuntengemiddelde van 0,58 per wedstrijd.
» Van die doelpunten scoorde hij er 19 in de competitie en 10 in het bekertoernooi.

Lees meer over
Roy Makaay
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties