'Van den Berg in beeld als opvolger Van Persie'

'Van den Berg in beeld als opvolger Van Persie'

De huidige trainer van Feyenoord Onder 17, Davey van den Berg, kan mogelijk een volgende stap maken binnen de jeugdopleiding. Door het bestuur wordt hij volgens 1908.nl gezien als de geschikte man om vanaf volgend seizoen het Onder 19-elftal onder zijn hoede te nemen. Van den Berg is momenteel bezig aan zijn vijftiende seizoen in de Academy.

Als de 34-jarige trainer inderdaad als beste optie wordt bevonden, dan gaat hij met zijn elftal ook de Youth League in. In de competitie won Van den Berg met zijn elftal dit seizoen zeventien van de vijfentwintig wedstrijden. In de najaarscompetitie werd Feyenoord Onder 17 zelfs kampioen, terwijl morgenmiddag om 14:30 uur tegen AZ O17 wordt gespeeld om de tweede plek in de voorjaarscompetitie.

Ook voor Feyenoord Onder 21 zal binnenkort een nieuwe trainer gevonden moeten worden, want Melvin Boel zal de club aan het einde van dit seizoen verlaten. Voor die positie klinkt momenteel de naam van Pascal Bosschaart als favoriete kandidaat, maar het is nog afwachten of de huidige assistent-trainer van FC Dordrecht deze stap zelf ook wil maken.

Inspiratie
Van den Berg begon al op jonge leeftijd als trainer en het is iets wat hij met veel passie doet. Vooral van Wim Jansen heeft hij veel geleerd in zijn eerste jaren. "Meneer Jansen was dagelijks op Varkenoord. Als hij over voetbal sprak, luisterde je. Hij vertelde vaak over simpele dingen. Maar zei ook altijd: je bent nooit te oud om te leren. Dan had hij weer iets nieuws gezien van Lionel Messi, waar hij vol bewondering over vertelde. Daardoor dacht ik: als een man met zo'n staat van dienst zich nog kan ontwikkelen, dan heb ik zeker nog heel veel te leren."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties