Officieel: Robin van Persie maakt overstap naar sc Heerenveen

Officieel: Robin van Persie maakt overstap naar sc Heerenveen

Robin van Persie is definitief de nieuwe hoofdtrainer van sc Heerenveen, zo is te op sociale media van de club uit Friesland. De iconische voetballer had een aflopend contract in Rotterdam en kiest nu voor een uitdagende stap in zijn trainerscarrière, waar hij voor het eerst de leiding krijgt over een elftal op het hoogste niveau.

Na een indrukwekkende carrière als speler bij Feyenoord, Arsenal FC, Manchester United en Fenerbahçe SK, keerde Van Persie in de winter van 2018 transfervrij terug naar Rotterdam om zijn spelerscarrière af te sluiten bij de club waar hij het meest van houdt. Nadat de spits in 2019 zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, ging hij aan de slag als jeugdtrainer binnen de club.

Van Persie begon in 2021 binnen de jeugdopleiding van Feyenoord en had hier meerdere teams onder zijn hoede. Terwijl hij ondertussen ook techniektrainer was bij het eerste elftal, stond hij aan de leiding van Feyenoord Onder 17 en vervolgens Feyenoord Onder 18. Afgelopen seizoen ging hij met laatstgenoemde team ook de Youth League in. Na een knappe prestatie met de groepswinst in de groepsfase, werden de Rotte rdammers verslagen door Bayern München in de Knock Out fase.

Fantastische uitdaging
Van Persie zelf kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging bij sc Heerenveen en is enthousiast over de gesprekken die hij met de club heeft gehad en voelt zich gesteund door het vertrouwen van de clubleiding. "Het trainersvak is veelomvattend en uitdagend, en ik beoefen het met veel passie en plezier. Ik wil graag mijn ontwikkeling voortzetten en de rol van hoofdtrainer sluit perfect aan bij dat streven. Ik ben dan ook verheugd met de kans die sc Heerenveen mij biedt. sc Heerenveen is een hele mooie eredivisieclub met een rijke traditie en trouwe achterban. Het is een fantastische uitdaging om hier als hoofdtrainer bij te mogen dragen aan de sportieve ambities en ontwikkeling van de club."

Direct overtuigd
Ferry de Haan is erg blij met de overeenkomst tussen sc Heerenveen en Van Persie, zo is te lezen in het statement op de site van de club. "Hoewel Robin aan het begin van zijn loopbaan als hoofdtrainer staat, wist hij ons direct te overtuigen. Het is een ambitieuze, bevlogen en leergierige trainer. Ik denk dat hij heel goed weet hoe hij een groep moet raken, kan enthousiasmeren en motiveren. Ook heeft hij een duidelijke visie op de individuele ontwikkeling van spelers zowel in de teamtrainingen als ook in de individuele begeleiding."

Brian Pinas
In het kielzog van Robin van Persie maakt ook Brian Pinas de overstap naar Fryslân. Pinas gaat Van Persie samen met Paul Simonis, Henk Brugge en keeperstrainer Ruud Hesp assisteren. Daarnaast komen ook Nico Romeijn (specialist development coach) en Yöri Bosschaart (video-analist) over van Feyenoord. Romeijn zal vanuit zijn rol een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de trainers.

Lees meer over
Robin van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties