Slot: "Hij heeft er alles aan gedaan om maximaal voorbereid te zijn"

Slot: "Hij heeft er alles aan gedaan om maximaal voorbereid te zijn"

Robin van Persie is vrijdagochtend officieel aangekondigd als nieuwe hoofdtrainer van sc Heerenveen en dat leverde direct mooie reacties op uit de voetbalwereld. Bijna iedere liefhebber van het Nederlandse voetbal is benieuwd naar de eerste stappen op het hoogste niveau van Nederland's topscorer aller tijden. Arne Slot ziet het als een verdiende stap in zijn trainerscarrière.

"Wat ik aan Robin zo waardeer, is dat hij zoveel tijd erin stopt om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op zijn eerste baan als hoofdtrainer", vertelt Slot op de persconferentie over de stap van Van Persie. "Hij heeft er alles aan gedaan om maximaal voorbereid te zijn en of je dat dan bij Feyenoord, Heerenveen of een andere club doet, dat moet het individu voor zichzelf bepalen samen met de kansen die je krijgt. Heerenveen is een hele mooie club en Robin is er echt klaar voor om zijn eerste stap als hoofdtrainer te maken. Een mooie combinatie voor beide kanten denk ik."

Verder dan Van Basten
Foppe de Haan laat nog altijd zijn mening nadrukkelijk horen rond en binnen sc Heerenveen. De club uit Friesland trok in het verleden vaker grote namen aan als trainer, maar vaak zorgde dat niet direct voor succes. Marco van Basten is hier het beste voorbeeld in, maar De Haan heeft er vertrouwen in dat een soortgelijk scenario niet gaat ontstaan bij Van Persie. "Ik vond Van Basten wel een prima man. Hij was alleen geen echte trainer. Ik denk dat Van Persie daar verder in is. Hij heeft heel bewust dingen gedaan om te kijken wat het allemaal inhoud."

De Haan vervolgt in gesprek met ESPN dat hij het erg mooi vindt dat Van Persie deze stap maakt en is heel benieuwd wat hij gaat brengen. "Het zorgt wel voor nieuw elan zo'n jonge vent die volgens mij wel een goede kijk heeft op voetbal. Dat is aan hem om dat op de spelers over te brengen en te laten zien op het veld. Dat nieuwe elan hebben we ook nodig. De laatste periode was het zo dood als een pier. Dat vind ik heel jammer. In die zin is het wel goed dat er een totaal ander gezicht komt."

Lees meer over
Robin van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties