Te Kloese: "Hij weet dat bij ons de deur voor hem altijd open staat"

Te Kloese: "Hij weet dat bij ons de deur voor hem altijd open staat"

Vrijdagochtend heeft SC Heerenveen officieel aangekondigd dat Robin van Persie de nieuwe hoofdtrainer is vanaf aankomend seizoen. Ook diverse stafleden maken de overstap van Rotterdam naar Friesland. Naast assistent-trainer Brian Pinas vertrekken ook Nico Romeijn (specialist development coach) en Yöri Bosschaart (video-analist).

"We hadden Robin natuurlijk liever bij ons gehouden, maar we hebben er ook begrip voor dat hij voor dit avontuur kiest", reageert Dennis te Kloese in een statement op de clubsite. "Dat sc Heerenveen met Robin in zee wil gaan is niet alleen een compliment aan zijn adres, maar ook een bevestiging van de kwaliteit en de ontwikkelingskansen die de jeugdtrainers en begeleidingsstaf op Feyenoord Academy hebben."

"Hoewel de wegen van Feyenoord en Robin van Persie nu uiteenlopen, zou het mooi zijn als die elkaar in de toekomst weer samenkomen. Hij weet dat bij ons de deur voor hem altijd open staat." Ook Van Persie zelf is dankbaar voor de kansen die hij heeft gekregen in Rotterdam. "Ik heb het de afgelopen jaren heel erg naar mijn zin gehad bij Feyenoord en ook ontzettend veel geleerd over het trainersvak."

"Het is me veel waard dat ik de eerste stappen op dat gebied heb kunnen zetten op Varkenoord, de plek waar ik als jonge voetballer heb rondgelopen. Jaren later op diezelfde plek als trainer werken met de talenten van nu gaf ontzettend veel voldoening. Nu is het tijd voor een volgende stap. Ik ben de staf en spelers waar ik mee gewerkt heb op de Feyenoord Academy en bij het eerste elftal dankbaar voor alle mooie momenten de afgelopen seizoenen en wens iedereen en deze geweldige club heel veel succes."

Lees meer over
Robin van Persie Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties