Advocaat: ''Voor spelers fantastisch dat er weer wat mensen zitten''

Advocaat: ''Voor spelers fantastisch dat er weer wat mensen zitten''

Feyenoord hervat zondag de competitie met de belangrijke wedstrijd tegen Vitesse. Door de bekerfinale van vorig weekend had Feyenoord een week zonder wedstrijd en dat heeft de selectie goed gedaan. Veel analytici vinden de wedstrijd van zondag misschien wel 'de wedstrijd van het jaar'. Trainer Dick Advocaat laat op de persconferentie echter weten dat niet zo te zien.

Door de bekerwinst van Ajax is de vierde plek in de Eredivisie genoeg voor een plek in de derde voorronde van de Conference League. Daarmee ontloopt de nummer vier de play-offs. Feyenoord staat nu twee punten achter op nummer vier Vitesse. Mocht Feyenoord zondag dus winnen, dan hebben de Rotterdammers alles nog in eigen hand. ''Het belang van de wedstrijd van zondag? Alle komende vijf wedstrijden zijn belangrijk'', begint Advocaat. ''Zondag is de eerste wedstrijd daarvan. Deze wedstrijd kan bepalend zijn om hoe je de rest van het seizoen door gaat komen. In alle vijf wedstrijden moet je punten pakken. Of ik zondag als een finale benader? We hebben nog vijf finales.''

In de heenwedstrijd tegen Vitesse eerder dit seizoen speelde Feyenoord een goede tweede helft. Er werden veel kansen gecreëerd, maar niet gescoord. De Rotterdammers verloren daardoor met 1-0. ''Het was een van de betere tweede helften die we dit seizoen gespeeld hebben. We moeten zondag winnen. Ik vond Vitesse in de finale zondag de eerste twintig minuten beter dan Ajax. De media zag dat anders. Vitesse krijgt in de eerste minuten twee of drie hele grote kansen. Wij moeten zondag vanuit een goede organisatie staan. We creëren altijd kansen, het wordt een hele interessante wedstrijd. Of ik risico’s ga nemen zondag? Wat is meer risico? We hebben zondag gezien dat ze Ajax onder druk zetten en met drie dieptepasses drie keer alleen voor de goal staan. Daar moeten we voor waken.''

Zondag is de eerste wedstrijd sinds tijden dat er weer eens publiek welkom is in De Kuip. Er zullen 6500 supporters in het stadion zitten. In het begin van het seizoen waren dat er nog 12.500. ''Het aantal is natuurlijk wel heel erg jammer. Zesduizend mensen in zo’n groot stadion… Het is voor de spelers fantastisch dat er weer wat mensen zitten en er weer wat geluid komt. Dat is heel bepalend. Hier is voetbal niet voor gemaakt. Er moet beweging in zitten, vooral met publiek. Of het een voordeel is dat er weer publiek zit? We hebben dit seizoen maar één keer thuis verloren, van AZ. Of het een voor- of nadeel is weet ik niet'', sluit Advocaat af.

Lees meer over
De Kuip Vitesse ajax Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties