''Welke speler zou Feyenoord anders moeten verkopen?''

''Welke speler zou Feyenoord anders moeten verkopen?''

Dat Feyenoord komende zomer spelers zal moeten gaan verkopen, is inmiddels duidelijk. De vraag is nog wel welke spelers dat zullen worden. Zo wordt in de FC Rijnmond Podcast uitvoerig besproken of Feyenoord er goed aan doet om Orkun Kökcü te laten vertrekken.

Clubwatcher Dennis van Eersel zou het verkopen van Kökcü een logisch besluit vinden. "Als je kijkt hoeveel middenvelders Feyenoord al heeft en welke het meest potentie heeft om al voor een mooi bedrag verkocht te worden, dan is hij dat", beargumenteert hij. Dat Kökcü niet zijn beste seizoen achter de rug heeft, hoeft volgens hem nog niks te betekenen voor zijn transferwaarde. "Hij is international geworden en staat op de lijstjes van veel clubs, omdat hij toch wordt gezien als groot talent."

"Ik zeg niet dat Feyenoord dertig miljoen gaat vangen", vervolgt hij. "Maar het is een van de spelers waar je echt nog wel wat voor krijgt. Het is ook nog eens een speler die relatief makkelijk op te vangen is. Op het middenveld heeft Feyenoord voor volgend seizoen al best wat namen op de lijst staan." Ruud van Os reageert echter kritisch wanneer die namen voorbij komen. "Feyenoord wil een topclub zijn en heeft die potentie, maar dan komt er nu een partij grauwe middelmaat voorbij. Wehrmann, Burger, Diemers, Teixeira. Daar schrik ik een beetje van."

Net als Van Os stelt ook Frank Stout dat Kökcü de beste optie op zijn positie is en dat hij onder Arne Slot weer op kan bloeien. Sinclair Bischop begrijpt die argumenten, maar pleit toch voor het verkopen van de middenvelder. "De laatste paar seizoenen heeft Feyenoord niemand verkocht. Dat kan eigenlijk niet, dat geven ze inmiddels ook zelf toe. Feyenoord moet op een gegeven moment verkopen. Welke speler zouden ze anders moeten verkopen? Ik vind dat je Kökcü's vertrek makkelijker op kan vangen dan dat van Senesi."

Lees meer over
Jordy Wehrmann Marcos Senesi Mark Diemers João Teixeira Wouter Burger
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties