Van der Gijp: ''Je ziet nu aan die jongen dat het gewoon klaar is''

Van der Gijp: ''Je ziet nu aan die jongen dat het gewoon klaar is''

De mannen van Veronica Inside waren het unaniem eens dat een rode kaart voor Orkun Kokcu onterecht zou zijn geweest. Iets dat onderschreven werd door scheidsrechter Bas Nijhuis, die te gast was in het programma. Daarnaast was analyticus Rene Van der Gijp het niet eens met hoe Ridgeciano Haps 'misbruikt' wordt als linksbuiten. "Die jongen loopt daar gewoon met zijn ziel onder de armen."

"Deze jongen had het idee om als linksback in aanmerking te komen voor het EK. Zoveel hebben we er namelijk niet. Maar je ziet nu aan die jongen dat het gewoon klaar is. Hij kan het niet meer opbrengen en dan moet je het niet meer doen ook. Hij heeft alles fout gedaan en je kan het hem niet eens kwalijk nemen", zo omschrijft Gijp de invalbeurt van Haps tegen PSV. Tafelgast Hans Kraay onderschrijft die woorden. "Als je in de verdrukking staat kan je prima nog Róbert Bozeník inbrengen voor de spitspositie, en dan laat je Bryan Linssen, die bovendien zijn hele leven aan de linkerkant heeft gespeeld, een plekje opschuiven. Dan heb je nog drie mensen die een doelpunt kunnen maken: Linssen, Bozeník misschien en Berghuis."

Ook Johan Derksen heeft zo zijn bedenkingen. "Ik begrijp Dick Advocaat altijd, maar van de keus om Haps op de bank te zetten en af en toe als aanvaller in te brengen begrijp ik niets. Ik vind het ook volledig onterecht naar die jongen toe. Hij is namelijk de beste linksback van de selectie, maar je ziet aan zijn lichaamstaal dat hij erg ongelukkig is op de plaats waar hij nu staat", zo vertelt De Snor. "Op een een of andere manier heeft Advocaat een zwak voor dat backje, Tyrell Malacia, die wel naar voren rent maar een matige verdediger is. Haps is op alle vlakken een betere speler. Het kan wel zijn dat Dick hem elke dag ziet spelen, maar Dick ziet ook dat hij de carrière van Haps helemaal stopgezet heeft."

Lees meer over
PSV Johan Derksen Steven Berghuis Ridgeciano Haps Tyrell Malacia Dick Advocaat Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties