Botteghin: ''Als ik weg ga, wil ik afscheid kunnen nemen''

Botteghin: ''Als ik weg ga, wil ik afscheid kunnen nemen''

Met PSV treft Feyenoorder Eric Botteghin vandaag een tegenstander die hem goed ligt. Namens Feyenoord speelde hij al vier uitwedstrijden in Eindhoven, waarin hij twee belangrijke doelpunten maakte. Vorig seizoen maakte de Braziliaan de Rotterdamse goal bij een 1-1 gelijkspel en in het kampioensjaar 2016/17 was hij de matchwinner bij een 0-1 overwinning.

"We hadden toen een topweek", herinnert Botteghin zich over laatstgenoemde wedstrijd. "Op donderdag wonnen we van Manchester United en zondag van PSV met een goal van mij. Dat was een heel mooie week." Het was een belangrijke zege, waar PSV-uit na een droomstart in de competitie de eerste grote test was. "Als je het seizoen zo begint en je wint vervolgens ook een topper, dan krijg je vleugels en vertrouwen voor de rest van het seizoen."

PSV is sowieso een tegenstander die de Braziliaan goed ligt, en dat geldt ook voor Feyenoord. Van de laatste vijf ontmoetingen wonnen de Rotterdammers er drie en speelde het twee keer gelijk. "Ik weet wat het is. Deze wedstrijden zijn altijd heel mooi en speciaal om te spelen. Wij hebben het de laatste jaren goed gedaan tegen PSV en ik hoop dat dat zondag ook gaat gebeuren."

Wachten op een kans
In het gesprek dat Botteghin had met Feyenoord TV, blikte hij ook terug op het afgelopen seizoen. De laatste weken heeft de centrumverdediger weer een basisplaats, maar op die kans heeft hij lang moeten wachten. Een blessure die hij in de tweede wedstrijd van het seizoen opliep gooide roet in het eten. "In mijn eerste wedstrijd raakte ik geblesseerd en ik moest eigenlijk zes weken revalideren. Ik heb hard gewerkt en in vier weken was ik terug, maar je raakt dan al achter op je teamgenoten op conditie en ritme. Dat was een vervelende periode voor mij."

Vanaf de kant moest Botteghin toekijken hoe huurling Uros Spajic op zijn positie speelde. "Het is nooit leuk als je niet speelt. Het heeft heel lang geduurd, dus natuurlijk was ik niet blij. Je wil altijd spelen, maar ik bleef hard werken en ik moest wachten op mijn kans." Die kans kreeg hij voor het eerst weer uitgerekend in de thuiswedstrijd tegen PSV. "Topwedstrijden zijn altijd speciaal om te spelen. Gelukkig kreeg ik de kans en hebben we het heel goed gedaan, goed gespeeld en de overwinning was ook extra mooi."

Terug naar Brazilië
Dat Botteghin dit seizoen nog voor Feyenoord uitkomt, was lange tijd geen vanzelfsprekendheid. Afgelopen zomer was hij serieus bezig met een terugkeer naar zijn geboorteland Brazilië. "Het waren ook gekke tijden. Het was het begin van de coronacrisis en we wisten niet hoe het met het voetbal zou verlopen. Ik bleef contact houden met Frank (Arnesen, red.) en de trainer. Uiteindelijk besloot ik om nog een jaar te blijven."

"Onze laatste wedstrijd was tegen Willem II", vervolgt hij. "Daarna konden we de competitie en de bekerfinale niet meer spelen. Het was ook niet leuk geweest om de club zo te verlaten." Bovendien draaide Feyenoord op het moment dat de competitie stil kwam te liggen goed. "We hadden een heel goede serie neergezet en we waren goed bezig. Dat wilden we ook doortrekken naar het nieuwe seizoen."

Dat Botteghin terugkeert naar Brazilië staat vast. Wanneer is alleen nog de vraag. "Mijn contract loopt af in juni en ik wil nog steeds voetballen", zegt de Feyenoorder daar zelf over. "Ik ben liefhebber. Ik ga zien wat er dan op mijn pad komt." Een langer verblijf in Rotterdam sluit Botteghin niet uit. "Ik sta er altijd voor open om te praten natuurlijk. Ik wil dan horen wat de verwachtingen zijn voor volgend jaar, maar ik sta open om met iedereen te praten."

Bovendien wil hij op een waardige wijze afscheid nemen van de club waar hij inmiddels al bijna zes jaar speelt en waarmee hij vijf prijzen heeft gewonnen. "Het is vreemd, want we hebben geen publiek in het stadion. Dat is het meest vervelend, om zo afscheid te moeten nemen van de club. Als ik hier weg ga, hoop ik volgend jaar, wanneer het wat rustiger is, terug te komen en afscheid te nemen van iedereen."

Lees meer over
PSV Willem II Eric Botteghin Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties