Mulder: ''Dat vond ik absoluut niet de moeite waard''

Mulder: ''Dat vond ik absoluut niet de moeite waard''

Feyenoord werd woensdagavond pijnlijk uitgeschakeld in de kwartfinale tegen sc Heerenveen. De Rotterdammers gaven de wedstrijd volledig uit handen na een rode kaart van Steven Berghuis. Scheidsrechter Siemen Mulder had een drukke avond en geeft tekst en uitleg over enkele cruciale momenten in de 4-3 verloren wedstrijd van Feyenoord.

Tijdens de 3-3 werd Nick Marsman gehinderd door Henk Veerman, maar de scheidsrechter zag er geen overtreding in. "Ze gaan allebei omhoog, het is een luchtduel en er is licht contact. Maar er staat nergens in de spelregels dat er geen contact mag zijn. Het was voor mij een normaal duel. Dat vond ik absoluut niet de moeite waard, ik vond het geen overtreding. De VAR keek het nog na, maar die vond het ook geen overtreding."

Advocaat is het absoluut niet eens met Mulder en gaf eerder al aan dat er een overtreding werd gemaakt op Marsman. "Dat zegt Veerman zelf ook, die jongen. Die zegt tegen zijn medespelers: nou, die wordt echt niet goedgekeurd. Die jongen is nog zo eerlijk om dat toe te geven!'' De trainer benadrukt echter wel snel dat hij niet naar de scheidsrechter wil wijzen. "In de steek gelaten door de VAR? Nou, dat zeg ik niet. We hebben onszelf ook geen dienst bewezen."

De tweede gele kaart van Berghuis besprak Mulder ook nog in gesprek met Veronica Inide. "Bij die eerste vond ik het al een rare overtreding, hij tikt hem op z'n scheenbeen. Maar niet alles is rood, daar moeten we ook een beetje voor oppassen. Bij die tweede gaat hij over de bal heen en tikt hij hem weer op z'n scheenbeen. Die vond ik niet zo moeilijk. Hij weet dat hij geel heeft, dan moet je niet zo'n overtreding maken."

Lees meer over
Steven Berghuis sc Heerenveen Dick Advocaat Nick Marsman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties