Contract oud-Feyenoorder Janmaat ontbonden

maandag 12 oktober 2020 19:09 118.635 keer bekeken 499 reacties Pro Shots

Het contract van Daryl Janmaat bij Watford FC is per direct ontbonden. Club en speler hebben dat samen in goed overleg besloten. De nu transfervrije Janmaat werd al verschillende keren in verband gebracht met een terugkeer naar Feyenoord.

"Ik kijk terug op een mooie tijd bij Watford, maar dit was de juiste beslissing", zegt de 31-jarige Janmaat op de website van Wasserman, zijn management. "Ik ben in juli 31 jaar geworden, een leeftijd waarop je nog prima een aantal jaar mee kunt op het hoogste niveau." Janmaat is momenteel herstellende van een zware knieblessure. Volgens de website zit hij in de laatste fase van zijn herstel. 

Sinds zijn vertrek bij Feyenoord in 2014 speelde Janmaat zes jaar in de Premier League. Eerst stond hij twee jaar onder contract bij Newcastle United, waarna Watford hem voor een kleine negen miljoen euro overnam. "Spelen in de Premier League is natuurlijk fantastisch", zegt de rechtsback. "Ik ben blij dat ik bij zowel Newcastle United als Watford tot bijna 200 wedstrijden in die competitie ben gekomen."

Janmaat besprak in de media al diverse keren een eventuele terugkeer naar Feyenoord. Afgelopen zomer sprak hij de wens uit om nog één seizoen in Engeland actief te blijven en daarna terug te keren naar Nederland. "Dat zat een jaar geleden ook al in mijn hoofd, maar toen kwam de gewenste club uit de Eredivisie niet langs", zei Janmaat destijds tegenover het Algemeen Dagblad. "Het is eerst Engeland en dan Nederland. Een ander land hoeft niet meer van mij. De kinderen willen graag terug en dan is het volgens mij ook wel mooi geweest. Dan heb ik een prachtig avontuur in het buitenland gehad."

Nieuwe club
''Ik neem nu even de tijd', zegt Janmaat in gesprek met Voetbal International. ''Ik hoef niet morgen al een nieuwe club, ik ga alles even eerst op een rij zetten. Er is een aantal clubs in Nederland waarvoor ik graag zou spelen. Komt er een van die clubs, ga ik altijd praten. Komt er niks, sluit ik niet uit dat ik mijn carrière vervolg in het buitenland. Maar spelen in de Eredivisie is wel echt iets dat ik nu zie zitten.''

Gerelateerd nieuws
499 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 213 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75056 leden - Op dit moment zijn 679 mensen actief, waarvan 248 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved