''Als alles heel blijft is Feyenoord echt een titelkandidaat''

''Als alles heel blijft is Feyenoord echt een titelkandidaat''

Na de 1-4 overwinning op Willem II ziet de toekomst er voor Feyenoord een stuk rooskleuriger uit dan een week eerder. De Rotterdammers wisten te overtuigen in Tilburg en pakten zo de koppositie in de Eredivisie. In de NOS Voetbalpodcast wordt het woord titelkandidaat al in de mond genomen.

"Het lijkt erop dat Dick alle kikkers weer in de kruiwagen heeft zitten", zegt Jeroen Grueter na een week waarin het veel ging over de discussie op welke manier Feyenoord moet spelen. "Ik vond Spajic ook prima debuteren. Hij doet niks wat hij niet moet doen en schakelde gewoon zijn tegenstander uit. Het is lekker om hem een keer in het centrum te hebben staan. Senesi is ook gewoon een geweldige speler, Bijlow is een prima keeper en de flanken zijn ook aardig bezet. Als dit allemaal heel blijft en het gaat nog wat beter draaien en ze blijven naar de trainer luisteren, dan is Feyenoord echt een titelkandidaat."

Lof is er ook voor trainer Dick Advocaat, wiens chagrijnige houding in de media de afgelopen week vaak onderwerp van gesprek was. Volgens Jan Roelfs heeft de coach de onrust van de afgelopen week 'gecreëerd', om van daaruit zijn elftal op zijn manier neer te kunnen zetten. "Het vakmanschap van Advocaat komt hier naar boven. De grote kracht van Advocaat is zijn simpelheid, hardheid en duidelijkheid. Voor een schoolklas aan voetballers is die duidelijkheid gewoon belangrijk."

Arman Avsaroglu voegt daaraan toe dat hij Advocaat de perfecte trainer voor Feyenoord vindt. "Ik heb nog nooit zo'n goede mix gezien tussen een trainer en een club. Alsof Advocaat voor die club geboren is. Cynische humor, niet lullen maar poetsen; het is een match made in heaven", aldus de Feyenoordwatcher.

Lees meer over
Willem II Justin Bijlow Dick Advocaat Marcos Senesi Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties