Gouka: ''Het is meer een kwestie van testen''

Gouka: ''Het is meer een kwestie van testen''

Met de tweede oefenwedstrijd achter de rug wordt er een steeds duidelijker beeld gevormd over hoe het voetbal er in de coronatijd uitziet. Bij Feyenoord – FC Twente zaten 5.000 mensen op de tribunes, tot onvrede bij onder meer Dick Advocaat.

''Als er 30.000 man op het strand mag liggen, mogen er toch ook wel meer mensen in een stadion waar er 50.000 mensen in kunnen?'', vroeg Advocaat zich vorige week hardop af na de oefenwedstrijd tegen Sparta. Ook Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad moet nog wennen aan het nieuwe normaal. ''Bij Feyenoord gingen ze gisteren de liedjes klappen. Je hoort dan wel het Feyenoord-lied en er wordt wel op borden geslagen maar het zijn gewoon heel weinig mensen.''

''Ik parkeerde mijn auto een eindje van het stadion maar ik was mijn mondkampje vergeten. Dus ik liep terug naar mijn auto en normaal gesproken loop je dan door de menigte. Nu ben ik niemand tegen gekomen. Wat dat betreft is het allemaal heel erg rustig en merk je wel dat het allemaal anders gaat, op tv merk je dat iets minder'', vervolgt Gouka.

''In Duitsland hebben ze al gezegd dat er de komende tijd helemaal geen toeschouwers meer naar binnen mogen. Het handjevol supporters dat nu wel naar binnen mag levert ook niet zoveel geld op natuurlijk. Het is meer een kwestie van testen. Feyenoord gaat straks in Oostenrijk trainen en daar mag helemaal niemand bij komen kijken. Dit zijn nu natuurlijk nog oefenwedstrijden, maar straks Feyenoord – Ajax in een leeg stadion is natuurlijk een hele andere wedstrijd dan in een kolkend stadion'', sluit Gouka af.

Lees meer over
ajax Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties