''Ze hebben veel meer aan linksback en een controleur''

donderdag 30 juli 2020 07:02 84.105 keer bekeken 213 reacties Pro Shots

Het programma Voetbalpraat ging uitgebreid in op Feyenoord. Op transfergebied zijn de Rotterdammers qua verkoop en inkoop behoorlijk actief, maar ook de verwachtingen voor de prestaties in het komende seizoen liggen zowel bij de media als bij de supporters vrij hoog. Daarnaast houdt Feyenoord er een ongewoon beleid op na wat betreft de omgang met het coronavirus: op advies van clubarts Casper van Eijck worden de spelers alleen op het coronavirus getest als ze klachten hebben omdat een test anders zinloos zou zijn. Tafelgast Leo Driessen: "Da's geen kleine dokter he, die Casper van Eijck. Dat vind ik toch een vakman."

Hans Kraay jr. beaamt die woorden. "Die roept niet zomaar dingen, maar ik schrok wel toen ik het hoorde. Ik vond het raar, want je moet preventief getest worden. Ik kan me wel voorstellen dat als je Dick Advocaat bent dat je je dan wel vasthoudt aan Casper van Eijck, want dat is geen domoor." Voordat de competitie begint moet hoe dan ook elke speler preventief getest worden, maar Feyenoord stelt dat dus nog even uit en Driessen begrijpt dat wel. "Ik denk dat Casper van Eijk dat zegt vanuit een afgebakend geheel: dat ze met een vaste groep mensen zijn die elkaar op een vast moment zien. Als je daarbinnen blijft, dan kan ik me goed voorstellen dat hij 'die hoeven we niet steeds te testen' zegt."

Aankopen
Daarnaast is de de roep om versterkingen van Advocaat volgens Driessen logisch. "Vanuit zijn manier van denken begrijp ik het wel, want hij zegt 'wat ik nu heb is hartstikke goed, maar wat ik nu heb heeft in het verleden ook bewezen dat het niet altijd fit blijft en dan kom ik in de problemen'."

Kraay is het wederom eens met Driessen en komt met een opvallende suggestie. "Dick Advocaat heeft nog een back-up nodig voor de controleur positie, want we weten dat Feyenoord met een controleur speelt en twee aanvallende middenvelders. Hij heeft ook een back-up nodig voor Haps, want Haps is de enige die linksback kan spelen, Malacia is geblesseerd. Ik zit de afgelopen dagen te denken, en als mensen gaan lachen, dan mag dat best: Urby Emanuelson. Hij is topfit, zijn beste positie is controlerende middenvelder bij Utrecht. Hij kan ook op linksback, dat wil hij best voor een wedstrijdje of vijf/zes bij Feyenoord doen. Hij is geen grootverdiener en hij is weg van Dick Advocaat."

Een andere speler met een Ajax-verleden die in verband gebracht wordt met Feyenoord, de op dit moment voor Volendam spelende Francesco Antonucci, kan op minder complimenten rekenen van Kraay. "Ik heb hem heel veel gezien. Antonucci komt uit de jeugd van Ajax, is van Monaco en heeft het geweldig gedaan: 20 wedstrijden en elf goals gemaakt bij Volendam, maar hij is echt een 10 waarbij de trainer er een half jaar mee bezig is geweest om hem een beetje te laten omschakelen. Feyenoord speelt niet met een 10 en heeft met Diemers al een 10 gehaald. Ik belde net met Martijn Krabbendam en die zei 'ik kan me niet voorstellen dat ze een 10 gaan halen, want ze hebben veel meer aan linksback en een controleur'."

Titelkansen
Driessen sprak zich in de uitzending ook nog uit over de titelkansen van Feyenoord. "Zeker is Feyenoord een kandidaat, omdat daar niet teveel is weggegaan en er gericht iets is bijgehaald. Als Dick zijn zin krijgt heeft hij ook nog een bredere selectie." Ook Driessen hoopt dat Emanuelson aan de selectie van Feyenoord toegevoegd gaat worden. 

Gerelateerd nieuws
213 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 65 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74182 leden - Op dit moment zijn 668 mensen actief, waarvan 268 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved