Gudde: ''Voetbal vóór 1 september niet aan de orde''

Gudde: ''Voetbal vóór 1 september niet aan de orde''

Directeur betaald voetbal Eric Gudde heeft donderdag een overleg gehad met clubs, spelers en makelaars over de huidige situatie in het Nederlandse voetbal. Minister van Rijn voor Medische Zorg en Sport zette woensdag een vervroegde terugkeer van het profvoetbal op een kier, maar volgens Gudde berust dat op een misverstand.

"Mijn punt was: Oranje heeft begin september een interland tegen Polen. Dan is het heel moeilijk om op 1 september pas te gaan trainen. Het zou mooi zijn als dat in augustus zou kunnen", zegt Gudde tegen Fox Sports. "Competitie- of bekervoetbal vóór 1 september is bij het overleg niet aan de orde geweest, voor alle duidelijkheid. Of de bekerfinale een optie is? Dat denk ik niet, want volgens mij zijn er tot 1 september geen wedstrijden. Dat is nog steeds klip en klaar."

In het overleg werd onder meer gesproken over het steunpakket van 400 miljoen euro dat door het betaald voetbal aan de overheid zou zijn gevraagd. Ook dat was volgens Gudde een misverstand. "Die 400 miljoen is de schade die er tot 31 december is. Het is ingewikkelde materie, waarbij we steeds wat blokjes aan het invullen zijn. We hopen dat we over twee à drie weken goed beslagen ten ijs komen."

Een van de onderdelen die vandaag in het overleg is besproken, is de centrale salarisverlaging. Een week geleden werd daar al een akkoord over bereikt en vandaag tijdens het overleg zaten de partijen nog steeds op één lijn. Gudde is blij met de sfeer die er tijdens de vergadering heerste. "Het was mooi om met deze partijen bij elkaar te zijn. Ik denk dat we in de afgelopen weken hebben geleerd dat het smeden van een coalitie nuttiger is dan ruziënd over straat gaan."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties