Gudde: ''Voetbal vóór 1 september niet aan de orde''

vrijdag 15 mei 2020 07:00 44.470 keer bekeken 119 reacties Pro Shots

Directeur betaald voetbal Eric Gudde heeft donderdag een overleg gehad met clubs, spelers en makelaars over de huidige situatie in het Nederlandse voetbal. Minister van Rijn voor Medische Zorg en Sport zette woensdag een vervroegde terugkeer van het profvoetbal op een kier, maar volgens Gudde berust dat op een misverstand.

"Mijn punt was: Oranje heeft begin september een interland tegen Polen. Dan is het heel moeilijk om op 1 september pas te gaan trainen. Het zou mooi zijn als dat in augustus zou kunnen", zegt Gudde tegen Fox Sports. "Competitie- of bekervoetbal vóór 1 september is bij het overleg niet aan de orde geweest, voor alle duidelijkheid. Of de bekerfinale een optie is? Dat denk ik niet, want volgens mij zijn er tot 1 september geen wedstrijden. Dat is nog steeds klip en klaar."

In het overleg werd onder meer gesproken over het steunpakket van 400 miljoen euro dat door het betaald voetbal aan de overheid zou zijn gevraagd. Ook dat was volgens Gudde een misverstand. "Die 400 miljoen is de schade die er tot 31 december is. Het is ingewikkelde materie, waarbij we steeds wat blokjes aan het invullen zijn. We hopen dat we over twee à drie weken goed beslagen ten ijs komen."

Een van de onderdelen die vandaag in het overleg is besproken, is de centrale salarisverlaging. Een week geleden werd daar al een akkoord over bereikt en vandaag tijdens het overleg zaten de partijen nog steeds op één lijn. Gudde is blij met de sfeer die er tijdens de vergadering heerste. "Het was mooi om met deze partijen bij elkaar te zijn. Ik denk dat we in de afgelopen weken hebben geleerd dat het smeden van een coalitie nuttiger is dan ruziënd over straat gaan."

Gerelateerd nieuws
119 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 42 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73529 leden - Op dit moment zijn 1104 mensen actief, waarvan 232 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved