Boel over 'overstappers': ''Ik houd daar helemaal niet van''

woensdag 8 april 2020 14:41 190.845 keer bekeken 243 reacties Pro Shots

Melvin Boel zag als trainer van Feyenoord O17 vorig seizoen zijn aanvoerder en jeugdinternational Steven van der Sloot naar Ajax vertrekken, maar vraagt zich af of Feyenoord daar erg rouwig om moet zijn.

"Als je op je 17e nog kunt besluiten om naar de aartsrivaal te gaan, vraag ik me af of je ooit de mentaliteit had gehad om in een volle Kuip te spelen”, vertelt hij in een speciale aflevering van Kein Geloel. "Als je denkt dat het daar beter is, wens ik je veel succes, maar dan denk ik dat je het ook nooit had gehaald. Om Feyenoord 1 te halen, moet je het ook echt wíllen halen.”

Boel had nog een gesprek met Van der Sloot nadat die zijn keuze had gemaakt, maar dat gesprek duurde niet lang. "Hij was mijn aanvoerder en koos ervoor om een week voor de bekerfinale per direct het seizoen te beëindigen, terwijl hij het seizoen van mij op een normale manier had mogen afsluiten en weg had kunnen gaan met een prijs. Hij kiest ervoor om zijn team en zijn club in de steek te laten. De vraag is of zo’n ‘gedurfde’ keuze van zo’n jongen komt, of vooral vanuit zijn omgeving.”

Hoe dan ook is Boel niet gecharmeerd van clubhoppers. "Er zijn jongens van 15 die al bij vier verschillende clubs hebben gezeten. Ik hou daar helemaal niet van. De meeste jongens die bij Feyenoord doorbreken zijn ook de jongens die vanaf de Onder 8 en Onder 9 al bij Feyenoord zitten, en dat zegt genoeg.''

Het perfecte voorbeeld daarvan, noemt hij spelers als Wouter Burger. "Gasten die van top tot teen Feyenoorder zijn, elke thuiswedstrijd in de Kuip zitten. Ik heb Burger zelf ook een paar maanden in mijn ploeg gehad, en die emotie zag je in alles. De passie en strijd die hij in wedstrijden tegen Ajax gooide, was fantastisch om te zien. Dát zijn de jongens die Feyenoord 1 halen, want dát zijn de jongens waar de mensen voor op de banken staan.”

Luister hier het hele gesprek met Melvin Boel, waarin hij onder meer vertelt hoe zijn spelers nu thuis trainen, hoe er op Varkenoord werd gereageerd op de kritische artikelen in AD en NRC en over hoeveel spelers van zijn talentvolle lichting het eerste gaan halen.

Gerelateerd nieuws
243 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 114 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73962 leden - Op dit moment zijn 221 mensen actief, waarvan 105 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved