''Misverstand dat Advocaat tegen aanstelling De Wolf was''

woensdag 25 maart 2020 13:09 130.820 keer bekeken 101 reacties Pro Shots

John de Wolf verlengde vorige week zijn contract bij Feyenoord met twee seizoenen. De assistent-trainer van Dick Advocaat ligt daarmee vast tot medio 2022. Aan het begin van deze maand, maakte Advocaat bekend dat hij zijn toekomst eind maart bekend zou maken. Door het coronavirus liggen echter alle competities stil en daarmee laat ook de beslissing van Advocaat langer op zich wachten. 

In Veronica Inside zei Johan Derksen dat Advocaat liever een andere assistent had gezien dan De Wolf. Volgens Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam is dat een misverstand. ''Het is een misverstand dat Advocaat op voorhand tegen De Wolf was. Toen Feyenoord hem benaderde, wilde hij twee assistenten meenemen, maar de club had net als beleidspunt ingevoerd dat een nieuwe hoofdcoach slechts één rechterhand kiest en Feyenoord zelf er ook één levert. Sjaak Troost, destijds technisch directeur ad-interim in De Kuip, kwam met De Wolf en na een gesprek bij Advocaat thuis ging de nieuwe hoofdtrainer snel akkoord. Vervolgens verliep de samenwerking zó soepel, dat Advocaat zelf ook graag verder wil met De Wolf'', aldus Krabbendam in Voetbal International. 

Hoewel de competitie stilligt en er ook niet getraind wordt, houdt Advocaat veel contact met technisch directeur Frank Arnesen. Hij houdt de trainer op de hoogte van alle zaken in deze verwarrende tijd. De KNVB maakte dinsdag bekend dat het rekening houdt met drie scenario’s. De competities uitspelen voor 30 juni, de competities uitspelen na 30 juni of de competitie helemaal niet uitspelen. Het wordt hoe dan ook een drukke zomer, aangezien Feyenoord zes spelers heeft die na 30 juni transfervrij zijn. Daarnaast moet er ook voorbereid worden op het nieuwe seizoen. Hoewel de beslissing van Advocaat dus nog op zich laat wachten, is het in ieder geval zeker dat Saïd Bakkati, De Wolf en fysieke trainer Rick Cost volgend seizoen bij Feyenoord zullen blijven. 

Gerelateerd nieuws
101 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 31 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73605 leden - Op dit moment zijn 1003 mensen actief, waarvan 205 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved