Advocaat: ''Moeten erachter komen wie het best functioneert''

zondag 3 november 2019 14:13 54.540 keer bekeken 25 reacties Pro Shots

Trainer Dick Advocaat staat voor zijn eerste wedstrijd als trainer van Feyenoord. Daarin kiest hij onder andere voor een centrum met Van der Heijden en Ié. In gesprek met FOX Sports legt hij uit waarom.

"We moeten erachter komen wie het beste functioneert. Dat kun je alleen in wedstrijden zien", begint Advocaat. "Jaap heeft dat ook gedaan. Je probeert spelers op posities te zetten waar ze het beste functioneren, maar dan moeten ze het wel laten zien. Dat hebben ze nog niet genoeg gedaan, anders stonden ze niet waar ze nu stonden."

Voor Van der Heijden is het zijn eerste basisplaats in lange tijd. "Het is een klein risico. Hij heeft een hele tijd niet gespeeld. Maar hij loopt al zo lang mee en je ziet gelijk op de training dat het verbaal een speler is die ermee bezig is. Die bezig is met de spelers voor hem. Dat vind ik toch wel heel belangrijk. Dat zie ik bij die buitenlandse jongens nog niet."

Toch staat Ié wel in de basis, wat voornamelijk met de blessure van Eric Botteghin te maken heeft. "Hij heeft last van zijn hamstrings. Gisteren ging het wel en heeft 'ie meegetraind. We wisten wel dat hij last had, maar niet zodanig dat hij niet zou kunnen spelen. Vanochtend is hij onderzocht door de fysiotherapeut, die zei dat het een risico was. Hij wilde het proberen in de warming-up, maar daar had ik geen zin in."

"Ook met Ié zijn de laatste weken dingen gebeurd. Ik hoop dat 'ie het goed oppakt. Ik zei voor de grap: vooral koppen en niet met je handen. Dat vond 'ie niet zo leuk", lacht Advocaat. "Daarna heb ik hem even apart genomen. Met Tapia, die spreekt de taal."

Gerelateerd nieuws
25 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 12 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73436 leden - Op dit moment zijn 31 mensen actief, waarvan 27 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved