Kritiek op Stam: ''Ze voetballen niet''

Kritiek op Stam: ''Ze voetballen niet''

Wim Kieft is niet enthousiast over Jaap Stam. De trainer van Feyenoord kent een moeizaam begin bij de club. Donderdag verloren de Rotterdammers op pijnlijk wijze met 0-3 van AZ. Hierdoor lijkt de ploeg de aansluiting met de top na zeven wedstrijden al verloren te hebben.

"Ze voetballen niet", analyseert Kieft voor de camera van Veronica Inside. "Dat zal ook iets met druk te maken hebben en ze komen uit een slechte periode en ze spelen tegen een goede ploeg. Het is niet dat Stam er echt iets inkrijgt dat het makkelijker voetballen is dan vorig jaar."

"Je mag best van een trainer verwachten dat hij een ploeg in ieder geval op een herkenbare manier laat voetballen. Dat was ook altijd de grote kritiek op Giovanni van Bronckhorst. Hij won wel prijzen, maar het voetbal was niet om aan te zien."

"Als Jens Toornstra gewoon niet in staat is om in de zevende wedstrijd negentig minuten te spelen... Ja, ik weet dat hij geblesseerd is geweest, maar hij wil gewisseld worden en dat kan niet. Dat is een enorm probleem", vervolgt Kieft.

"Dat kan je Stam niet kwalijk nemen maar dat kan je meer degene kwalijk nemen die bepaalde spelers haalt. Je kan die spelers waarschijnlijk ook halen omdat niemand ze wil, omdat ze met een enorme achterstand binnenkomen. Dat is niet bevorderlijk. Als je de tweede helft tegen FC Emmen ziet (3-3), dat heeft niets met fysiek te maken maar zit puur in het koppie."

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties