Van Daele kritisch: ''Kökcü had al veel eerder moeten spelen''

Van Daele kritisch: ''Kökcü had al veel eerder moeten spelen''

Joop van Daele is het niet eens met de keuzes van Jaap Stam. De trainer van Feyenoord voert voor de wedstrijd tegen FC Utrecht een aantal wijzigingen door in zijn basisopstelling. Orkun Kökcü en Wouter Burger beginnen op de reservebank.

"Daar begrijp ik niets van", zegt Van Daele. "Kökcü had al veel eerder moeten spelen in het eerste, vorig jaar al. Als je goed nadenkt: hij is al zo vaak in scoringspositie gekomen. Als dit bij Feyenoord O19 geweest was, had hij de helft sowieso gemaakt. Nu mist hij de besluitvaardigheid. Dat is een proces dat aan de gang moet komen bij hem. Als hij eerder al speelde in Feyenoord 1, had hij nu al drie of vier goals gemaakt."

Ook voor Burger is er dus een plekje op de reservebank tegen de Utrechters. "Hij valt zo nu en dan terug op zijn tempo van Feyenoord O19", vervolgt hij bij RTV Rijnmond. "Soms duurt het te lang bij hem, maar ook dat heeft te maken met ontwikkeling."

Stam kiest zondag onder andere voor Liam Kelly. "Nou, daar word je echt sterker van", zegt Van Daele cynisch. "Die heb je helemaal niet nodig. Je wist dat je Leroy Fer ging halen, dat je Burger en Kökcü had en ook Jens Toornstra. Jordy Wehrmann is er ook nog. Is hij echt minder dan Kelly? Waarom haal je hem?"

Lees meer over
Jens Toornstra Jordy Wehrmann FC Utrecht Liam Kelly Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties