''Om deze redenen is FSV De Feijenoorder tegen dit stadionplan''

donderdag 20 juni 2019 21:51 70.090 keer bekeken 358 reacties Pro Shots

Feyenoord City blijft de gemoederen onder de supporters flink bezighouden. FSV De Feijenoorder volgt de ontwikkelingen van dichtbij en praat veel met supporters, Feyenoord City, Feyenoord en stakeholders. De supportersvereniging focust zich in de gesprekken op het spelersbudget, de sfeer en beleving in het stadion en normalisatie.

FSV De Feijenoorder heeft zich onlangs uitgesproken tegen het huidige stadionplan en komt met een uitgebreide update over de ontwikkelingen op de officiele website. Het persbericht van de supportersvereniging is hieronder volledig te lezen.

Spelersbudget en position paper
Die bijdrage aan het spelersbudget is voor ons van groot belang. Daarin zit voor Feyenoord de meerwaarde. We willen dat de club er beter van wordt. Rotterdam en Feyenoord City garanderen de €25 miljoen -die eerder is genoemd als minimale eis door Feyenoord (BVO)- niet. Dit werd door de directie van het stadion tijdens de BALV op 17 juni bevestigd. Ook vanuit coalitiepartijen komen geluiden dat, zoals het er nu voor staat, de gemeente geen €40 miljoen gaat investeren. Wij vinden die €25 miljoen bijdrage aan het spelersbudget sowieso niet hoog genoeg. Zeker gezien de investeringen met bijbehorende kosten, baten en risico’s die ervoor nodig zijn en het feit dat de concurrentie niet wordt bijgehaald, laat staan ingehaald.

De gemeenteraad wil de plannen nog verder aanpassen. Deze aanpassingen vallen nadelig uit voor Feyenoord. Feyenoord dient aan de uitgangspunten in het positionpaper te voldoen, maar wijzigingen daarbinnen komen niet ten goede aan Feyenoord. Om deze redenen is FSV De Feijenoorder tegen dit stadionplan.

Prijsstelling parterrevakken
Bij Feyenoord City hebben we er vanaf dag één op aangedrongen om de unieke ring van betaalbare plaatsen dicht op het veld te behouden. Tijdens de BALV van Stadion Feijenoord n.v. en daarvoor bij de vergadering van de VASF werd bevestigd dat plekken langs het veld aan de lange zijdes veel duurder worden; tussen de €700 en €1000. Deze prijsstijging sluit niet aan bij gesprekken die we eerder hebben gehad met projectorganisatie en club.

FSV De Feijenoorder heeft vanaf de eerste gesprekken rond Feyenoord City aangedrongen op behoud van betaalbare kaarten rond het gehele veld. Dit om de unieke, fanatieke steun dicht op het veld te behouden. Navraag bij de club leert dat er een seatingplan is, dat binnenkort met ons wordt besproken. We vinden het een gemiste kans dat dit niet vooraf is gedaan.

Gerelateerd nieuws
358 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 93 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 68121 leden - Op dit moment zijn 2415 mensen actief, waarvan 465 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved