Gehavend Feyenoord O17 op valreep langs Vitesse

Behalve Feyenoord Onder 19 heeft ook Feyenoord Onder 17 laten zien hoe het moet tegen Vitesse. Op Varkenoord won het team van Melvin Boel met 2-1. Feyenoord Onder 16 kwam niet in actie in competitieverband, maar speelde vriendschappelijk tegen PSV Onder 15 (0-9 winst). Een overzicht van de resultaten van de bovenste teams van Feyenoord Academy lees je hieronder.

Gehavend Onder 17 in de blessuretijd langs Vitesse
Feyenoord Onder 17 heeft thuis een knappe 2-1 overwinning geboekt op de leeftijdgenoten van Vitesse. De ploeg van Melvin Boel miste door blessures en verschuivingen namelijk zes vaste krachten. Voor de rust ging het gelijk op, hanteerden de bezoekers de lange bal zagen een goal afgekeurd worden wegens buitenspel. Aan de andere kant was Aimé Omgba dichtbij met een poging voorlangs. Na de rust brak er een sterke fase aan voor Feyenoord en zette Noah Naujoks zijn ploeg op 1-0. Feyenoord verzuimde meteen door te drukken omdat opnieuw Naujoks en verdediger Steven van der Sloot uit een corner goede kansen onbenut lieten. Vijf minuten voor tijd kwam Vitesse terug tot 1-1 en leek Feyenoord genoegen te moeten nemen met een punt. Totdat in de slotfase een doortastende Sven Zitman de bal voor gaf en Naujoks zijn tweede van de middag maakte.

Feyenoord Onder 17 – Vitesse Onder 17 2-1
Scoreverloop
42' 1-0 Naujoks
75' 1-1
80+2' 2-1 Naujoks

Opstelling Feyenoord Onder 17
Troost, Van der Sloot, Owusu, Van der Zeeuw, Esajas, Zitman, Ben-David dos Santos (66' Akdeniz), Valk, 't Zand (60' El Moussaoui), Naujoks, Omgba (78' Van der Lubbe).

Zwak Onder 15 onderuit bij Heerenveen
Waar Feyenoord Onder 15 twee weken geleden nog met 7-1 won van sc Heerenveen Onder 15, werd er nu in Friesland met 3-1 verloren van diezelfde opponent. De samenstellingen waren bij beide elftallen ook iets anders, maar Feyenoord kwam vooral zelf minder goed voor de dag. De fellere thuisploeg maakte twee goals voor de rust door de juiste duels te winnen en snel de aanvallers in staat te brengen. Nog voor de pauze werd het 3-0, toen de aanvallende middenvelder de bal knap over keeper Mannou Berger krulde. In de pauze wisselde trainer Mark Otten drie keer en werd het spel iets beter. Het duurde alleen te lang voordat de aansluitingstreffer kwam. Dit gebeurde dan wel weer met een wereldgoal. Jayden Candelaria verschalkte vanaf de middenlijn de keeper die te ver voor zijn lijn stond.

sc Heerenveen Onder 15 – Feyenoord Onder 15 3-1
11' 1-0
15' 2-0
27' 3-0
67' 3-1 Candelaria

Opstelling Feyenoord Onder 15
Berger, Van Wingerden, Ket, Zechiël (36' Van Tol), Candelaria, Oetoehganal, Felicia, Rais, Groen (36' Mohamedhoessein), Van der Heijden, Skyum (36' Ourhris).

Onder 14 geeft voorsprong uit handen bij PSV
Feyenoord Onder 14 heeft de uitwedstrijd bij PSV Onder 14 onnodig met 3-2 verloren. Niet voor de eerste keer dit seizoen werd voorsprong verspeeld. Na een helft voetballen zag het er rooskleurig uit voor de talenten van Davey van den Berg. Uit een voorzet van Joëll Gill''Ard schampte Rico Speksnijder de bal met het hoofd de verre hoek in voor de 0-1 en vervolgens schoot Antoni Milambo raak op aangeven van Jaden Slory. Keeper Bram Oskam hield met een paar goede reddingen PSV van scoren af. Na de pauze leek Jordan Zirkzee het duel op slot te gooien met de 0-3, alleen de arbiter zag een overtreding in de balovername van aangever Rainy Breinburg. Uit een pass over de rechterkant maakte PSV de aansluitingstreffer en dat was het begin van het einde voor Feyenoord. Uit een rechtstreekse vrije trap werd het gelijk en een minuut voor tijd rondde de thuisploeg een knappe aanval af.

PSV Onder 14 – Feyenoord Onder 14 3-2
18' 0-1 Speksnijder
22' 0-2 Milambo