Jong Feyenoord haalt uit tegen Sparta Praag U23

Jong Feyenoord is uitstekend begonnen aan de Premier League International Cup. De formatie van trainer Peter van den Berg versloeg Sparta Praag U23 met liefst 8-0. Joël Zwarts was de grote man met vier treffers.

Droomstart
Er mocht niet alleen na afloop van een droomstart worden gesproken, maar ook al na een kleine tien minuten. In de negende minuut tekende spits Joël Zwarts namelijk al voor zijn eerste treffer. Hij werd met een lange bal de diepte ingestuurd, haalde uit en verschalkte de doelman: 1-0.

[readmore=48959]

Jong Feyenoord haalde de voet niet van het gaspedaal, want binnen het halfuur stonden ook de 2-0 en 3-0 op het scorebord. Na een klein kwartier knalde Wouter Burger van afstand binnen, waarna Cheick Touré op aangeven van Orkun Kökcü de derde goal maakte.

Loepzuivere knal
Kökcü zorgde zelf in de 36ste minuut na een combinatie met meerdere ploeggenoten met een loepzuivere knal voor de 4-0. Vijf minuten voor rust en amper drie na de pauze tilde Zwarts de stand met twee schoten naar 6-0.

Jeremiah St. Juste deed met een pegel in de rechterhoek (7-0) ook nog een duit in het zakje, maar het slotakkoord was voor Zwarts. Hij bepaalde de eindstand met een handige voetbeweging na een hoekschop van Kökcü op 8-0.

Tweede plaats
Daardoor komt Jong Feyenoord na één wedstrijd in Groep B van de Premier League International Cup binnen op de tweede plaats, met een punt achterstand op Reading U23. Dat team heeft na twee duels vier punten en is de volgende tegenstander (woensdag 19 december).

Opstelling Feyenoord
Ramón ten Hove; Jeremiah St. Juste (81’ Boyd Reith), Lutsharel Geertruida, Noah Lewis, Mats Knoester; Jordy Wehrmann, Orkun Kökcü, Wouter Burger; Luis Sinisterra (46’ Jari Schuurman / 78’ Achraf El Bouchataoui), Joël Zwarts, Cheick Touré.

6' 1-0 Joël Zwarts
15' 2-0 Wouter Burger
21' 3-0 Cheick Touré
36' 4-0 Orkun Kökcü
40' 5-0 Joël Zwarts
47' 6-0 Joël Zwarts
51' 7-0 Jeremiah St. Juste
74' 8-0 Joël Zwarts

Jordy Wehrmann Ramón ten Hove Luis Sinisterra Lutsharel Geertruida Achraf El Bouchataoui Sinisterra