Feyenoord Onder 19 plaatst zich voor finale in Kroatië

Feyenoord Onder 19 heeft zich geplaatst voor de finale van het Mladen Ramljak Memorial Tournament. Het team van Feyenoord Academy verloor zaterdag de laatste groepswedstrijd van de leeftijdsgenoten van NK Maribor, maar eindigde ondanks de nederlaag op de eerste plaats in de poule.

De ploeg van trainer Dirk Kuyt begon goed aan de wedstrijd en kreeg direct een aantal goede kansen. Het lukte Marouan Azarkan (schot voorlangs) en Abdel Belarbi (keeper redt) alleen niet om snel te scoren. De tegenstander slaagde hier wel in, nadat de spits een bal goed wist te controleren in het zestienmetergebied en scoorde: 1-0.

De achterstand was voor Feyenoord Onder 19 van korte duur. Enkele minuten na de 1-0 leverde Azarkan een afgemeten voorzet af, die werd binnengekopt door Belarbi: 1-1. Voor de rust kreeg diezelfde Azarkan twee goede mogelijkheden om zelf te scoren. De buitenspeler kwam oog in oog met de keeper niet tot scoren; later zag hij zijn schot belanden op de paal.

Na de rust bleef Feyenoord Onder 19 lange tijd de betere ploeg. Zo werd onder anderen invaller Crysencio Summerville gevaarlijk. De gehoopte 1-2 viel alleen niet. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kreeg verdediger Leon-Cardi Wong-Si-Kwie een voorzet vanaf de linkerkant tegen zijn lichaam, waarna de bal het doel in rolde en NK Maribor Onder 19 op 2-1 kwam. Dit was ook de eindstand.

FC Kopenhagen Onder 19, waar Feyenoord Onder 19 vrijdag met 2-1 van won, verloor zaterdag van het Onder 19-team van Kroatië (1-0). Hierdoor kwalificeerde Feyenoord Onder 19 zich voor de finale van zondag. De jonge Feyenoorders spelen in de finale tegen het Onder 19-team van Eintracht Frankfurt of Real Madrid. Deze wedstrijd is zondag vanaf 11:30 uur live te volgen via YouTube. Een link naar deze wedstrijd wordt tijdig gecommuniceerd via de officiële kanalen van Feyenoord.

NK Maribor Onder 19 - Feyenoord Onder 19 2-1
11' 1-0
22' 1-1 Belarbi
64' 2-1 (eigen doelpunt)