''De eerste maand na de winterstop wordt cruciaal''

''De eerste maand na de winterstop wordt cruciaal''

Feyenoord is vandaag begonnen met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst trainde op Varkenoord. De Rotterdammers mogen direct aan de bak. Wedstrijden tegen Ajax en PSV staan namelijk op het programma.

"De eerste maand na de winterstop wordt cruciaal met onder meer Ajax en PSV als tegenstanders", zegt Feyenoord-watcher Arman Avsaroglu. "Als ze die wedstrijden allemaal winnen, niet heel waarschijnlijk, maar het kan, gaan ze nog meedoen om de titel. Anders wordt het moeilijk."

Feyenoord hoopt zich in de winterstop ook nog te versterken. "Als je een speler als Van Persie kan krijgen, moet je die altijd nemen. Zo'n kans moet je niet laten lopen. Als hij fit is en top is, dan is er ook altijd een plek voor hem in het elftal. Maar dat zal ook een belangrijk gespreksonderwerp zijn bij gesprekken tussen Feyenoord en Van Persie: hoe fit is hij?"

"Het belangrijkste is dat hij zijn ervaring meebrengt,'' vervolgt Avsaroglu in gesprek met de NOS. ''Maar hij is een ander type dan Dirk Kuijt. De eerste spits wordt hij niet. Nicolai Jørgensen is de eerste keus en blijft dat. Feyenoord mist creativiteit op het middenveld. Misschien is daar plek voor Van Persie. Daar heeft hij vroeger ook gespeeld."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties