Jaaroverzicht 2017: Nieuw contract Gio, winst op PSV

Jaaroverzicht 2017: Nieuw contract Gio, winst op PSV

Het kalenderjaar 2017 nadert zijn einde. FR12.nl blikt met een vierdelige serie terug op de afgelopen twaalf maanden. Het jaaroverzicht, dat zal bestaan uit de belangrijkste nieuwsberichten uit iedere maand, begint vandaag met een terugblik op januari, februari en maart.

3 | Feyenoord met 29 spelers op trainingskamp
Feyenoord vertrok drie januari met een selectie van 29 spelers naar het trainingskamp in Marbella. Karim El Ahmadi (met Marokko naar de Afrika Cup) en Sven van Beek (herstelt in Rotterdam verder van zijn blessure) waren niet van de partij.

4 | Jones start 2017 als eerste keeper van Feyenoord
Kenneth Vermeer was de onbetwiste eerste keus onder de lat bij Feyenoord. De doelman raakte in de voorbereiding op het seizoen 2016/2017 echter zwaar geblesseerd en miste de complete eerste seizoenshelft van de Rotterdammers. Giovanni van Bronckhorst maakte op het trainingskamp in Marbella bekend dat Jones ook de tweede seizoenshelft de eerste doelman blijft.

6 | Berghuis: ''Dit voelt als de kans van ons leven''
Steven Berghuis wil met Feyenoord het eerste kampioenschap sinds 1999 veroveren. De winterkampioen heeft daarvoor dit jaar de kans van haar leven. ''Zo voelt het ook. De weg is nog lang, maar we voelen ons zó sterk'', zegt de buitenspeler in het Algemeen Dagblad.

7 | Berghuis en Toornstra scoren bij oefenzege op Mainz
Feyenoord heeft zaterdagmiddag op zeven januari het trainingskamp in Marbella afgesloten met een 0-2 overwinning op FSV Mainz 05. Steven Berghuis en Jens Toornstra waren na rust trefzeker in het oefenduel.

9 | Van Bronckhorst tekent bij: ''Blij met vertrouwen''
Giovanni van Bronckhorst heeft op negen januari in de Boardroom van De Kuip zijn handtekening gezet onder een nieuw contract als hoofdtrainer van Feyenoord. Nadat in december al een principeakkoord was bereikt, tekende hij daags na terugkeer van het trainingskamp in Marbella in bijzijn van zijn vrouw en kinderen een nieuwe verbintenis tot medio 2019.

11 | Van Geel: ''Wij zijn titelkandidaat nummer 1''
Martin van Geel gelooft in het kampioenschap van Feyenoord. De Rotterdammers staan op dit moment vijf punten voor op nummer twee Ajax. De technisch directeur noemt Feyenoord zelfs titelkandidaat nummer één. ''Als ik zie hoe deze groep, de staf en iedereen binnen Feyenoord hiermee bezig is, denk ik dat wij voor het allerhoogste gaan.''

15 | Kuyt en Elia schieten Feyenoord naar overwinning
Feyenoord heeft een moeizame middag in Kerkrade afgesloten met drie punten. Dankzij doelpunten van Dirk Kuyt en Eljero Elia in de laatste twintig minuten boekte Feyenoord een belangrijke overwinning bij de hervatting van de competitie.

Jaaroverzicht 2017: Nieuw contract Gio, winst op PSV

18 | Wouters en Makaay langer bij Feyenoord
Feyenoord heeft met Jan Wouters en Roy Makaay overeenstemming bereikt over een langer verblijf bij de club. Beide trainers maken ook volgend seizoen onderdeel uit van de technische staf van het eerste elftal. Hun huidige contracten liepen komende zomer af en zijn met een jaar verlengd tot medio 2018.

19 | Van Beek jaar langer bij Feyenoord
Feyenoord heeft met Sven van Beek een principeakkoord bereikt over een tussentijdse contractverlenging van één jaar. De 22-jarige verdediger zal binnenkort zijn handtekening zetten onder een nieuwe verbintenis die loopt tot medio 2019. Zijn vorige contract liep tot de zomer van 2018.

21 | Jens Toornstra beslist duel met Willem II
Feyenoord heeft met dank aan een doelpunt van Jens Toornstra de eerste thuiswedstrijd in 2017 winnend afgesloten. De ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst deed daarmee op een avond vol kansen wat het moest doen en kan met de drie punten op zak zondag toekijken hoe de concurrentie in de Eredivisie het er vanaf brengt.

Jaaroverzicht 2017: Nieuw contract Gio, winst op PSV

23 | Van Hanegem: ''Feyenoord, ga beter voetballen''
Willem van Hanegem maakt zich zorgen over het povere spel van Feyenoord. Als de Rotterdammers niet beter gaan voetballen, ligt puntenverlies op de loer. ''Die vijf punten voorsprong, die kan Feyenoord zo kwijt zijn hoor'', waarschuwt De Kromme in het Algemeen Dagblad.

24 | Elia: ''Totaal geen zorgen over Ajax en PSV''
Eljero Elia is niet bang voor de concurrentie uit Amsterdam en Eindhoven in de race om de titel. De buitenspeler van Feyenoord is heel duidelijk over de doelstelling. ''Kampioen worden en niets minder'', luiden de duidelijke woorden van Elia in de nieuwe Voetbal International.

26 | Vitesse schakelt Feyenoord uit in bekertoernooi
Het bekertoernooi van Feyenoord eindigt in Arnhem. De bekerhouder was in de kwartfinale op bezoek in het Gelredome niet opgewassen tegen Vitesse, dat na rust twee keer scoorde: 2-0.

29 | Feyenoord heeft niet veel moeite met NEC
Feyenoord heeft zich zondag hersteld van de bekeruitschakeling van afgelopen week. In De Kuip kwam de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst tegen N.E.C. met name in de eerste helft fris en gretig voor de dag. Steven Berghuis en Eljero Elia tekenden voor rust voor de goals, waarna Nicolai Jorgensen in de slotfase met twee treffers voor de 4-0 eindstand zorgde.

Jaaroverzicht 2017: Nieuw contract Gio, winst op PSV

30 | El Ahmadi terug in Nederland en kan zondag spelen
Karim El Ahmadi is alweer terug gevlogen naar Nederland. De middenvelder moest eerst een binnenlandse vlucht maken in Gabon, daarna naar Parijs en uiteindelijk naar Amsterdam. Volgens het Algemeen Dagblad weten ze het bij Feyenoord zeker: zondag kan hij weer in actie komen.

31 | Kuyt: ''Bepaalde mensen op tv hopen dat ik minder word''
De 36-jarige Dirk Kuyt denkt nog altijd niet aan stoppen. De Feyenoord-aanvoerder loopt nog altijd voorop, al zijn sommige voetbalanalisten kritisch op de routinier.

Februari

1 | Transfermarkt gesloten: Feyenoord hield zich rustig
De winterse transferwindow is in Nederland officieel gesloten. Feyenoord hield zich rustig op de transfermarkt. De club verhuurde doelman Warner Hahn aan Excelsior, Faris Hammouti aan Almere City FC en Bert Koomen aan FC Den Bosch. Verder is het vooral positief dat de spelersgroep intact is gebleven en Giovanni van Bronckhorst de volgende wedstrijd weer de beschikking heeft over Karim El Ahmadi.

3 | El Ahmadi: ''Volgde Feyenoord via FR12''
Karim El Ahmadi is weer terug bij Feyenoord en start zondag in de basis bij de Rotterdammers. Tijdens de Africa Cup heeft de middenvelder zijn club niet kunnen volgen via een stream vanwege de slechte internet verbinding. Hij volgde de club via FR12.nl en Livescore.

5 | Feyenoord in laatste kwartier langs FC Twente
Feyenoord heeft zondagmiddag de zevende competitiezege op rij geboekt. De ploeg van de jarige trainer Giovanni van Bronckhorst (42) kende op bezoek bij FC Twente een lastige middag, maar sloeg in de slotfase twee keer toe. Dankzij goals van Eric Botteghin en Nicolai Jørgensen werd het 0-2, waardoor koploper Feyenoord de voorsprong van vijf punten op Ajax behoudt.

Jaaroverzicht 2017: Nieuw contract Gio, winst op PSV

5 | ''In Eindhoven en Amsterdam vlogen de tv's de ramen uit''
Feyenoord heeft een lastige horde in de titelrace overleefd. In Enschede werd FC Twente met 0-2 verslagen. De overwinning gebeurde echter niet geheel zonder geluk, zegt clubwatcher Iwan van Duren op VI Radio.

6 | Elia: ''Kielekiele, maar we doen het wel weer hè''
Feyenoord heeft een goed gevoel overgehouden aan de uitoverwinning op FC Twente. De Rotterdammers beslisten het duel in de Grolsch Veste in het laatste kwartier. ''Ajax verloor hier en PSV moet hier nog naar toe'', glundert Eljero Elia tegenover het Algemeen Dagblad.

11 | Jens Toornstra schiet Feyenoord langs FC Groningen
Feyenoord is weer een stap dichter bij het heilige doel voor dit seizoen. Dankzij twee doelpunten van Jens Toornstra werd zaterdagavond FC Groningen met 2-0 verslagen, waardoor Feyenoord zondag met een uitstekend gevoel de verrichtingen van de concurrenten in de Eredivisie kan gaan volgen. Groningen eindigde de wedstrijd met tien man vanwege een rode kaart voor Juninho Bacuna.

Jaaroverzicht 2017: Nieuw contract Gio, winst op PSV

13 | Feyenoord zet Kramer voorlopig uit selectie
Feyenoord heeft Michiel Kramer maandag beboet naar aanleiding van het niet deelnemen aan de training van afgelopen zaterdagavond. Daarnaast werkt de spits deze week een individueel trainingsprogramma af. Op maandag 20 februari aanstaande zal Kramer weer aansluiten bij de selectie.

19 | Karim El Ahmadi matchwinner tegen ADO Den Haag
Feyenoord kan volgende week in de thuiswedstrijd tegen PSV een grote slag slaan in de kampioensrace. De ploeg bleef zondagmiddag tegen ADO Den Haag voor de zesde keer op rij sinds de winterstop zonder puntenverlies, waardoor de voorsprong op de achtervolgers in aanloop naar de topper in De Kuip ongewijzigd blijft.

Jaaroverzicht 2017: Nieuw contract Gio, winst op PSV

19 | Kuyt over ophef: ''Ik heb eerlijk antwoord gegeven''
Giovanni van Bronckhorst heeft dit seizoen genoeg te kiezen voorin. Steven Berghuis, Jens Toornstra en Dirk Kuyt zijn allemaal aan een sterk seizoen bezig, maar kunnen niet altijd allemaal spelen. Tegen ADO mocht Kuyt vandaag weer meedoen, nadat hij vorige week op de bank moest beginnen.

20 | El Ahmadi: ''PSV verslaan, dan zijn we van die ploeg af''
Feyenoord wil na komend weekend nog maar één concurrent in de titelstrijd hebben. De Rotterdammers kunnen in de eigen Kuip afrekenen met PSV en de voorsprong uitbreiden naar elf punten.

22 | 'Leger aan scouts op de tribune voor Karsdorp'
Rick Karsdorp ontwikkelde zich afgelopen anderhalf jaar razendsnel tot basisspeler van Feyenoord. De rechterverdediger werd al meerdere malen in verband gebracht met clubs uit het buitenland en dat blijkt niet uit de lucht gegrepen.

26 | Feyenoord wint en knikkert PSV uit titelrace
Feyenoord heeft een cruciale horde op jacht naar de titel met succes genomen. Door doelpunten van Jens Toornstra en Jan-Arie van der Heijden werd PSV met 2-1 verslagen, waardoor de regerend kampioen op een achterstand van elf punten is gezet.

26 | Elia over panna: ''Vriend vroeg waarom ik dat nooit deed''
Eljero Elia was zondagmiddag een ware nachtmerrie voor PSV-back Santiago Arias. De 'akka panna' door de benen van de verdediger gaat inmiddels de hele wereld over.

26 | Berghuis: ''De Kuip is heftig, maar zo mooi''
Steven Berghuis heeft een van de mooiste wedstrijden in zijn carriere achter de rug. De buitenspeler van Feyenoord was na de topper tegen PSV uitermate lovend over de sfeer in De Kuip.

27 | ''Dit elftal is zó goed: gif, slopers én voetbal''
Voor Michael Mols was Jens Toornstra de man van de wedstrijd in de topper tegen PSV van zondagmiddag. De voormalig Feyenoorder was niet verbaasd dat aanvoerder Dirk Kuyt op de reservebank begon ten koste van bijvoorbeeld Toornstra.

Jaaroverzicht 2017: Nieuw contract Gio, winst op PSV

Maart

2 | Toornstra: ''Laten we alsjeblieft nog rustig aan doen''
Jens Toornstra is in de vorm van zijn leven. De Feyenoord-middenvelder is al het hele seizoen belangrijk voor zijn club en komende zondag kan hij de dubbele cijfers halen tegen Sparta. Toornstra heeft namelijk al negen treffers achter zijn naam staan.

3 | Karim El Ahmadi langer bij Feyenoord
Karim El Ahmadi gaat zijn contract bij Feyenoord tussentijds met één seizoen verlengen. De 32-jarige middenvelder zal vrijdagmiddag zijn handtekening zetten onder een nieuw contract dat hem tot medio 2019 aan de club verbindt.

5 | Dure nederlaag Feyenoord op Kasteel
Feyenoord heeft zondagmiddag de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij stadgenoot Sparta Rotterdam ging de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst met 1-0 onderuit door een vroege goal van Mathias Pogba.

Jaaroverzicht 2017: Nieuw contract Gio, winst op PSV

5 | Blessures voor Kongolo, Elia, Bilal en Jorgensen
Niet alleen qua uitslag was het een dramatische middag voor Feyenoord. Ook liep de ploeg van Giovanni van Bronckhorst de nodige blessures op. Terence Kongolo, Eljero Elia, Bilal Başaçıkoğlu en Nicolai Jorgensen zijn niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Kongolo en Elia werden tijdens de wedstrijd al gewisseld.

6 | Van Hanegem: ''Lange maanden voor Feyenoord-aanhang''
Willem van Hanegem zag dat Feyenoord zondagmiddag opnieuw niet thuisgaf tegen een degradatiekandidaat. De wedstrijden tegen Roda JC en ADO Den Haag van dit kalenderjaar waren ook niet overtuigend, maar werden uiteindelijk wel gewonnen.

9 | Schöne: ''Ik denk dat het ze gaat opbreken''
Ajax kreeg in het afgelopen weekend een uitgelezen mogelijkheid om in te lopen op koploper Feyenoord, maar de Amsterdammers benutten deze kans slechts ten dele door het gelijkspel tegen FC Groningen. Middenvelder Lasse Schöne denkt echter dat de Rotterdammers de titel nog gaan verspelen. Dit geeft hij aan in gesprek met de Volkskrant.

12 | Hattrick Jorgensen bij eenvoudige zege op AZ
Feyenoord heeft een week na de verrassende 1-0 nederlaag tegen Sparta Rotterdam veerkracht getoond tegen AZ. Mede dankzij drie doelpunten van Nicolai Jørgensen werd AZ met 5-2 verslagen. Ook Jens Toornsta en Dirk Kuyt schoten raak in De Kuip. Emil Hansson maakte als invaller zijn officiële debuut voor Feyenoord.

Jaaroverzicht 2017: Nieuw contract Gio, winst op PSV

17 | Larsson: ''Feyenoord is indrukwekkend dit seizoen''
''Feyenoord is indrukwekkend dit seizoen, maar natúúrlijk kunnen wij ze pijn doen. That’s not even a question. En dat is niet om erover op te scheppen. Iedereen in de Eredivisie kan elkaar pijn doen.''

19 | Winnend Feyenoord herstelt zich in tweede helft
Feyenoord heeft de lastige uitwedstrijd tegen sc Heerenveen zondagmiddag met 1-2 gewonnen. Na een matige eerste helft, waarin de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst uit een strafschop op achterstand kwam, werd na rust op orde op zaken gesteld via treffers van Nicolai Jørgensen en Tonny Vilhena.

Jaaroverzicht 2017: Nieuw contract Gio, winst op PSV

19 | ''Feyenoord zet een reuzenstap richting de Coolsingel''
Na een bloedstollend duel in Friesland ligt Feyenoord nog altijd op titelkoers. Na een dramatische eerste helft wist de ploeg zich te herpakken en de achterstand om te buigen in een 1-2 overwinning. Een overwinning die volgens clubwatcher Iwan van Duren enorm belangrijk is. "Feyenoord zet een reuzenstap richting de Coolsingel."

19 | Eredivisie: Feyenoord loopt uit op Ajax
Feyenoord heeft een grote stap voorwaarts gemaakt in de titelstrijd. Concurrent Ajax kwam niet verder dan een 1-1 tegen stadsgenoot Excelsior.

21 | Feyenoord-supporters reserveren kampioenstatoeage
Een kampioenschap voor Feyenoord komt met de week dichterbij. Sommige Feyenoorders treffen alvast voorbereidingen om de eventuele datum van het kampioenschap te laten tatoeëren. Zo ook de 55-jarige Kapenees Rinus van Bergem.

25 | Ondertussen in de Media Markt

Tonny Vilhena mist zondag de uitwedstrijd tegen Ajax. De Commissie van Beroep van de KNVB heeft de Feyenoord-middenvelder een schorsing opgelegd van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

Jaaroverzicht 2017: Nieuw contract Gio, winst op PSV

Jaaroverzicht 2017: Nieuw contract Gio, winst op PSV
Lees meer over
Kenneth Vermeer Steven Berghuis Sven van Beek Eric Botteghin Jens Toornstra Dirk Kuyt Rick Karsdorp Michiel Kramer Warner Hahn
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties