Jens Toornstra schiet Feyenoord langs FC Groningen

zaterdag 11 februari 2017 21:36 31.808 keer bekeken 145 reacties Pro Shots

Feyenoord is weer een stap dichter bij het heilige doel voor dit seizoen. Dankzij twee doelpunten van Jens Toornstra werd zaterdagavond FC Groningen met 2-0 verslagen, waardoor Feyenoord zondag met een uitstekend gevoel de verrichtingen van de concurrenten in de Eredivisie kan gaan volgen. Groningen eindigde de wedstrijd met tien man vanwege een rode kaart voor Juninho Bacuna.

Van alle ploegen die dit seizoen op bezoek kwamen in De Kuip, was FC Groningen het team dat zich bij balbezit van Feyenoord het verst terugtrok op eigen helft. Alleen de spits bleef op die momenten in de buurt van de middencirkel, terwijl de overige Groningse veldspelers zich allemaal verzamelden in of rond het eigen zestienmetergebied.

Feyenoord anticipeerde prima op het 5-4-1 systeem van de bezoekers en besloot het baltempo dusdanig op te voeren dat de verdedigende stellingen van FC Groningen vroeg of laat wel moesten gaan wankelen. Dat gebeurde uiteindelijk voor het eerst in de fase kort voor rust. Vlak nadat Ruben Jenssen een opgelegde kans na een Groningse uitbraak had laten liggen, was het Toornstra die aan de andere kant van het veld de score opende. Hij liep na zijn treffer direct in de richting van Steven Berghuis, die het doelpunt had voorbereid met een knappe passeeractie en dito voorzet vanaf rechts.

Het was juist Berghuis die in de voorgaande minuten al twee keer op rij de mogelijkheid had gehad om zijn ploeg op voorsprong te zetten. De rechtsbuiten schoot op aangeven van Tonny Vilhena over en wachtte een minuut later net te lang om het doel van keeper Sergio Padt vanaf de rechterkant onder vuur te nemen.

Hoewel Groningen ook na rust nauwelijks aanstalten maakte om op jacht te gaan naar een doelpunt, was de 2-0 van Toornstra na ruim een uur spelen toch een welkome opsteker voor Feyenoord. Dat wist daarmee dat de achtste competitieoverwinning op rij een feit was en hoefde zich in het restant van de wedstrijd enkel nog druk te maken om het doelsaldo en het vermaken van het publiek.

Jan-Arie van der Heijden had wat dat betreft bij het tweede doelpunt van Toornstra het goede voorbeeld gegeven. Hij controleerde de bal na een hoge voorzet knap in het strafschopgebied en speelde zijn ploeggenoot daarna vrij met een fraaie hakbal. Toornstra kwam op die manier opeens vrij voor de keeper en joeg de bal in de verre hoek.

Zeker nadat Juninho Bacuna met rood van het veld was gestuurd vanwege een onbesuisde overtreding op Terence Kongolo, stond Groningen weinig anders te doen dan te schade beperken. Die instelling maakte de opgave om verder uit te lopen er niet makkelijker op voor Feyenoord, waar Dirk Kuyt een kwartier voor tijd Karim El Ahmadi kwam aflossen en Kongolo vijf minuten later werd vervangen door Miquel Nelom.

Gescoord werd er zodoende niet meer in De Kuip, waar het legioen desondanks dik tevreden was met de overwinning, te meer omdat Feyenoord al voor de vijfde keer na de winterstop geen enkel tegendoelpunt hoefde te incasseren.Scoreverloop
38' | 1-0 Toornstra
66' | 2-0 Toornstra

Opstelling
Jones; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Kongolo (82' Nelom); El Ahmadi (76' Kuyt), Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jørgensen en Elia.

Stats
FeyenooordBalbezitFC Groningen
70
70%
30
16Doelpogingen4
3Buitenspel1
22Inworpen16
10Hoekschoppen0
10Overtredingen9
10Vrije trappen13
Gerelateerd nieuws
145 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 66 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73914 leden - Op dit moment zijn 720 mensen actief, waarvan 232 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved