Jones: ''Er is niet meer de agressie tussen de fans''

Jones: ''Er is niet meer de agressie tussen de fans''

Brad Jones kijkt uit naar komende zondag. De Australische doelman neemt het met Feyenoord op tegen Ajax, voor Jones’ zijn tweede Klassieker. Een bijzondere wedstrijd, al mist de sluitpost het Ajax-publiek in de Kuip: “Het publiek maakt en kraakt een derby of een confrontatie tussen aartsrivalen."

“Ik heb veel gehoord over hoe het er hier vroeger aan toeging”, zegt hij tegenover De Telegraaf. “Er is niet meer de agressie tussen de fans. De Feyenoord-aanhang stuwt ons nog steeds naar grote hoogte, maar de hele sfeer tussen de grootste rivalen van het land blijft een beetje merkwaardig.”

Tegen Ajax heeft Feyenoord te kampen met de nodige blessures. “We zitten opeens in een totaal andere situatie dan vorig jaar. We waren al vier spelers kwijt van het kampioensteam (Elia, Karsdorp, Kuyt, Kongolo), door blessures vielen ook Botteghin, Van der Heijden, Nieuwkoop en Jørgensen weg. Op een gegeven moment wordt het te veel.”

“Het is allesbehalve een ideale situatie als je elke week andere spelers in de verdediging hebt staan. Tegelijkertijd zeg ik dat de spelers die de club heeft aangetrokken kwaliteiten hebben, waarmee een nieuw en goed elftal kan worden gebouwd.”

Lees meer over
Bart Nieuwkoop Eric Botteghin Dirk Kuyt Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties