Amrabat: ''Nu wil ik ook niet meer uit de basiself verdwijnen''

donderdag 12 oktober 2017 19:18 100.390 keer bekeken 188 reacties Pro Shots

Sofyan Amrabat heeft het goed naar zijn zin bij Feyenoord. De middenvelder kwam afgelopen zomer over van FC Utrecht, maar zat de eerste wedstrijden van het seizoen op de reservebank. Sinds de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag (2-0) heeft de 21-jarige Amrabat een basisplaats.

“Af en toe was ik wel een beetje ongeduldig en het kon mij dit seizoen niet snel genoeg gaan”, zegt de middenvelder in Feyenoord TV. “Ze zeggen dat het ook te snel kan gaan, maar daar ben ik het niet mee eens. Als je goed genoeg bent, moet je spelen.”

“In het begin speelde ik weinig en ben ik rustig gebracht. Als je op de bank zit loop je jezelf soms wel te verbijten, want bij FC Utrecht had ik alles gespeeld. Je moet je dan gewoon schikken in jouw rol, want het team is het belangrijkste. De trainer maakt keuzes en daar moet je respect voor hebben.”

“We hebben allemaal hetzelfde doel”, vervolgt hij. “Als je buiten de basiself valt is dat jammer voor jou maar moet je je mond houden en keihard werken. Toen ik mijn kans kreeg, heb ik hem wel met twee handen aangegrepen. De laatste wedstrijden heb ik alles gespeeld en ik wil ook niet meer uit de basiself verdwijnen.”

Tegen Napoli scoorde hij zijn eerste doelpunt in het shirt van de Rotterdamse club. Toch lag Amrabat er niet wakker van. “Als middenvelder moet je vijf tot zeven keer scoren, maar ik ben geen spits. Het belangrijkste is dat je waarde hebt voor het team. Als we kampioen worden en ik scoor niet één keer, dan boeit het mij niets.”

Gerelateerd nieuws
188 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 53 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 65076 leden - Op dit moment zijn 1031 mensen actief, waarvan 185 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting