Ochtendjournaal: Ultieme droom begint te lijken op nachtmerrie

Ochtendjournaal: Ultieme droom begint te lijken op nachtmerrie

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de nederlaag tegen Napoli (3-1) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Volgens de Volkskrant is Feyenoord het klassieke voorbeeld voor het Nederlands voetbal van nu: angstig en onnozel. De manier waarop de kinderlijk eenvoudige fouten werden afgestraft geeft nogmaals het verschil tussen de Eredivisie en een top-5 competitie weer. De Italianen hebben zich niet zozeer hoeven inspannen om een toch geflatteerde uitslag neer te kunnen zetten, zachtjes maar direct dirigeerde Napoli Feyenoord naar de uitgang. Op papier leek het nog ergens op wat Feyenoord probeerde, maar in de praktijk was het weer een verloren wedstrijd in de beginfase. Het is bijna te hopen voor de Feyenoordsupporters dat hun ploeg ongeschonden de eerste tien minuten doorkomt tijdens de komende wedstrijden. De treffer van Amrabat was er een voor de geschiedenisboeken, maar verder heeft Feyenoord niets te zoeken in de Champions League.

“Klap na klap voor Feyenoord”, kopt de Telegraaf vandaag. Een nederlaag was misschien al ingecalculeerd toen vlak voor aftrap de zoveelste basiskracht afhaakte (Van der Heijden, red.). De Rotterdammers treffen het niet in deze fase met de vele blessures, maar de landskampioen heeft miljoenen geïnvesteerd om dit soort situaties te vermijden. Daar is momenteel niets van te zien, de regerend landskampioen is tot figurant gedeclasseerd en heeft niet één keer met de sterkste basis elf kunnen aantreden. Feyenoord zit in de hoek waar de klappen vallen en op zulke momenten treedt ook de wet van Murphy in werking. Feyenoord heeft Napoli een handje geholpen bij de tegentreffers, maar heeft vooral zichzelf in slaap gesust.

Feyenoord is het spoor bijster, getuige vier nederlagen in vijf duels. Naïever ten onder gaan dan de Rotterdammers gisteren deden was simpelweg onmogelijk. Het was weer een kansloze missie nadat de eerste minuten van de wedstrijd voorbij tikten. Slordig balverlies, angstig achteruit sprinten maar niet het duel aangaan: tekenen van geen geoliede machine. Feyenoord was duidelijk naar Napels afgereisd om de schade vooral maar zoveel mogelijk te beperken, schrijft het Algemeen Dagblad. De uitslag verbloemt een hoop, verschillende spelers en staf geven na de wedstrijd aan een prima wedstrijd te hebben gespeeld, maar was het niet dankzij een ongeïnspireerd Napoli dat de Rotterdammers lang in zichzelf bleven geloven? In feite was de wedstrijd na zeven minuten voorbij en toen geloofden de Napolitanen het wel. Langzaam begint de ultieme droom te lijken op een nachtmerrie en Feyenoord moet snel wakker schrikken met AZ-uit als volgende hoofdstuk.

De kansloze missie van de kampioen van Nederland kreeg een voorspelbaar vervolg. Feyenoord toonde zich iets coulanter dan wel domweg minder krachtig dan twee weken geleden tegen Man City. Nederlandse clubs missen de handelingssnelheid om in Europa mee te kunnen, schrijft Trouw. Een utopie is het geworden dat dit Feyenoord nog kans maakt voor de volgende ronde, laat staan doorstroming richting de Europa League. Tegen Sjachtar Donetsk, een hevig onderschatte ploeg, wordt het ook pijn lijden. De Nederlandse argeloosheid, de onkunde en het gebrek aan besef van de competitie geeft maar weer dat het nog vele vaker is gebeurd en zal gebeuren. In Napels werd onderstreept dat Feyenoord niet veel meer is, en kan zijn, dan een club van Nederlands niveau.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties