''Perfecte motivatie om Feyenoord te verslaan''

''Perfecte motivatie om Feyenoord te verslaan''

Vanaf het moment dat duidelijk werd dat Excelsior-uit de kampioenswedstrijd van Feyenoord is, heeft voetbalminnend Nederland het maar over één ding: Feyenoord zal in het Van Donge en De Roo Stadion kampioen worden. Als het aan Excelsior ligt zal het kampioensfeest van Feyenoord met een week worden uitgesteld.

Het 'kleine' broertje Excelsior heeft met de overwinning op NEC goede zaken gedaan om directe handhaving in de Eredivisie te bewerkstelligen, maar de Kralingers hebben nog 1 punt nodig om zich officieel veilig te stellen. Hierbij is 'grote' broer Feyenoord de volgende horde in dat proces. Het toeval wil dat Feyenoord in deze wedstrijd zich tot kampioen van Nederland kan kronen. Hierdoor is er voor Excelsior de afgelopen dagen veel media-aandacht. Als het aan trainer Van der Gaag ligt heeft dit geen impact op zijn ploeg. "We laten het bewust gebeuren, moeten er ook van genieten. Maar we raken hier echt niet van in de war", vertelt de oefenmeester in gesprek met Algemeen Dagblad.

"Wij hebben ook nog een puntje nodig om veilig te zijn, ik snap wel dat het over Feyenoord gaat hoor. Maar het is ook de perfecte motivatie." Oud-Feyenoorder Luigi Bruins speelt momenteel zijn wedstrijden voor de Kralingers. De middenvelder is juist blij als Feyenoord het 'kleine' broetje zou gaan onderschatten. "Als we bij Groningen spelen, verwacht ook iedereen dat we gaan verliezen. Ik denk dat we dit seizoen wel hebben bewezen dat dit niet terecht is. Maar ik vind het prima hoor, wij kunnen het weer in ons voordeel gebruiken."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties