Gio geeft Kuyt rust: ''We zitten in een drukke periode''

Gio geeft Kuyt rust: ''We zitten in een drukke periode''

Giovanni van Bronckhorst verrast met zijn opstelling voor de uitwedstrijd tegen AZ. Aanvoerder Dirk Kuyt neemt vanmiddag plaats op de bank, en in plaats daarvan begint Steven Berghuis tegen zijn oude ploeg in de basis.

Tegenover FOX Sports geeft Van Bronckhorst aan dat Kuyt rust krijgt. "We zitten in een drukke periode. We hebben Dirk wel vaker een wedstrijd rust gegeven." Ook met het oog op de tegenstander denkt Van Bronckhorst dat hij met een elftal met Berghuis voor de beste elf heeft gekozen. "AZ heeft een goede ploeg, vooral in de omschakeling zijn ze sterk. Het zal een open wedstrijd worden met veel omschakelmoment en daar zullen we van moeten profiteren."

Ook op de bank zijn er wat verrassingen. Kongolo blijkt sneller hersteld van zijn blessure dan gedacht en zit vandaag al op de bank. "We kunnen eventueel beroep op hem doen", geeft Van Bronckhorst aan. Marko Vejinovic zit niet bij de selectie; de middenvelder is ziek.

Lees meer over
Steven Berghuis Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties