Rutten niet tevreden over aanval: ''Je speelt met acht man''

Feyenoord leek de afgelopen weken bezig te zijn met een eindsprint richting het einde van het seizoen, maar de Rotterdammers konden vandaag niet winnen van Willem II (2-2). ''Dat gebeurt wel eens, zeker tegen een tegenstander die het ons heel moeilijk heeft gemaakt'', vertelde trainer Fred Rutten na afloop.

''Maar we geven de wedstrijd zelf uit handen'', doelde hij op de persoonlijke fouten die de Tilburgers twee doelpunten opleverden. ''Pas toen we achterkwamen zag ik weer een Feyenoord dat ik kende. Daarna gingen we weer op jacht naar de overwinning. Maar over de gehele wedstrijd is dit een terechte uitslag.''

De coach was kritisch op zijn voorhoede. ''Die gaven de eerste helft niet thuis. Dan speel je eigenlijk met acht man.'' Rutten besloot om relatief laat in te grijpen met wissels. ''Dit team kan uit het niets een goal maken. In de laatste reeks hebben we dat laten zien, dan wil ik dat niet te snel uit elkaar trekken.'' Elvis Manu was vandaag ongelukkig in de afronding, maar Rutten liet hem staan. ''Het is een type speler die niet defensief verzaakt. Ik had bij Anass niet het gevoel dat hij top in de wedstrijd zat.''

Kritiek op de defensie was er ook. ''Dit Feyenoord moet vanaf de eerste tot de laatste minuut geconcentreerd zijn. De eerste tegengoal was een moment van geen concentratie. Je zag het al aankomen. Het is honderd procent zeker een momentje van focus.'' Lex Immers speelde ook geen goede wedstrijd. ''Vandaag was niemand prominent. Dan kan ik niet één speler eruit lichten.''