Koeman geen bondscoach: 'Als KNVB integer gehandeld'

Koeman geen bondscoach: 'Als KNVB integer gehandeld'

Eind vorig jaar uitte Ronald Koeman zijn ongenoegen over de werkwijze van de KNVB en directeur voetbalzaken Bert van Oostveen. De toenmalig coach van Feyenoord vond het ongepast dat Van Oostveen hem via zijn zaakwaarnemer vroeg voor een rol als assistent van Guus Hiddink.

Het was niet dat Koeman zich te groot voelde voor de rol als assistent van de Oranje-bondscoach, maar de trainer had verwacht dat Hiddink dat idee persoonlijk aan hem zou vertellen en een beeld kon schetsen van die job. Van Oostveen laat zich vandaag nog één keer uit over die affaire en vindt dat de KNVB niets verkeerds heeft gedaan.

'Dat Koeman daarover gepikeerd was, daar kan ik niets aan doen. We kunnen onszelf in het hele traject recht in de spiegel aankijken', vertelt de directeur in het Algemeen Dagblad. 'Ik ben blij met onze eerste keus Guus Hiddink, die in deze fase de ideale bondscoach is.'

Van Oostveen snapt ook niets van de verwondering rond de afspraak met Danny Blind, die nu al weet dat hij het stokje van Hiddink over twee jaar mag overnemen. 'Als je high potentials hebt in je organisatie, moet je ze perspectief bieden. Ze hebben hem onderschat, maar daar doen wij ons voordeel mee.'

Lees meer over
Van Oostveen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties