De Wolf: 'Pellè kan niet met de druk omgaan'

De Wolf: 'Pellè kan niet met de druk omgaan'

In Het Tribunaal legt NUsport elke week drie kenners een stelling voor. Deze week: Graziano Pellè is de aanvoerdersband van Feyenoord niet waard.

John de Wolf, oud-aanvoerder Feyenoord
"Als hij dit soort dingen doet niet. Ik heb het altijd al vreemd gevonden om een spits aanvoerder te maken. Kijkend naar de huidige selectie, komt Janmaat wel in aanmerking om hem te vervangen. Hij loopt voorop, had tegen Heracles Almelo wel de drive om door te jagen ondanks het matige spel. Stefan de Vrij wil die band niet meer om volgens mij en Janmaat is een grote jonge geworden, vaste waarde en international."

"Ik verbaasde me al toen ik las dat Pellè woensdag van de training was gelopen en met een bidon had gegooid. Dat vond ik al een rare houding. Ik ben jaren aanvoerder geweest en nooit weggelopen op de training. De vedette moet het voortouw nemen, ook als het slecht gaat. Daarin heeft hij gefaald. Die wegwerpgebaartjes worden soms mooi en Italiaans genoemd, maar volgens mij speelt hij in de Nederlandse competitie en moet hij zich aanpassen."

"Ik heb niet de wijsheid in pacht en het is achteraf makkelijk praten, maar dit is natuurlijk niet slim. Pellè laat eigenlijk zien dat hij niet goed met de druk om kan gaan. Dat moet je als grote speler in alle omstandigheden wel kunnen. Het zegt ook wel iets dat andere spelers ook wat zeggen over zijn gedrag."

Lees de meningen van Emile Schelvis en Rinus Israël extern

Lees meer over
De Wolf
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties