Getuigen gezocht Krasnodar-thuis

Getuigen gezocht Krasnodar-thuis

Wat een leuk uitstapje voor het eind van de zomervakantie had moeten worden, is voor vader Peter (1966) en zoon Tom (2001) donderdag jl. uitgelopen op een drama. Omdat het vakantie was mocht de 11-jarige voor het eerst mee naar een Europese wedstrijd die wat later op de avond begon. Eerst ziet hij zijn favoriete club met 1-2 verliezen en uitgeschakeld worden, maar dat is nog niets bij het drama dat zich na de wedstrijd afspeelt.

Als Peter en Tom na afloop via het fietspad langs de Coen Moulijnweg naar het Stadionviaduct onderweg zijn naar huis, komen zij op de hoek bij de trappen plots midden in een charge van de Mobiele Eenheid. Niemand heeft een idee waar die charge vandaan komt, want er lijkt totaal niets aan de hand. De 11-jarige Tom komt bij de charge klem te zitten tussen twee politiepaarden en komt hierbij ten val, als zijn vader hem logischerwijs te hulp wil schieten wordt hij door de Mobiele Eenheid letterlijk het licht uit de ogen geslagen.

Peter belandt zelfs in het ziekenhuis, waar hij pas zaterdag weer wordt ontslagen. De schade: een hersenschudding, geheugenstoornis (-verlies), kneuzingen en zowel inwendige als uitwendige bloedingen. Vandaag is Peter nog bij de huisarts geweest voor een inwendige bloeding aan zijn been, het risico van een trombosebeen is serieus. Ook de kleine Tom heeft pijn: buikpijn en pijn bij het plassen, opgelopen door een klap met een wapenstok in zijn buik, op het moment dat hij naar zijn vader wil rennen. Werkelijk te schandalig voor woorden, een jongetje van … 11 jaar oud!

Waar Peter zich door de harde klappen niets meer van het voorval kan herinneren, is de kleine Tom uiteraard hevig geschrokken en onder de indruk van het voorval. Het moge duidelijk zijn dat dit geweld tegen een vader die zijn zoon te hulp wil schieten niet alleen onacceptabel is, maar ook nog eens onder elke omstandigheid buitenproportioneel. Om nog maar te zwijgen over het geweld van de politie tegen een kind! De vrouw van Peter is inmiddels een klachtenprocedure gestart, niet omdat ze op zoek zijn naar sensatie, maar omdat ze willen dat er aandacht wordt besteed aan het hoe en waarom dit soort incidenten ontstaan en – nog belangrijker – hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.

Omdat Peter zich niets meer van het voorval kan herinneren, is het belangrijk dat getuigen die iets hebben gezien – of nog beter – beeldmateriaal hebben gemaakt zich melden. Heb je dus iets gezien en/of beeldmateriaal neem dan zo snel mogelijk contact op met Vereeniging De Feijenoorder, wij zullen ervoor zorgen dat dit bij de ouders van Tom terecht komt. Opdat de verantwoordelijken voor dit geweld hiervoor ter verantwoording geroepen kunnen worden en dit soort schandalige praktijken zich niet meer voordoen bij het voetbal. De politie en Mobiele Eenheid zijn er namelijk om de openbare orde te bewaken, terwijl zij zich nu geregeld bij het voetbal nota bene provocerend opstellen en zwaar geweld gebruiken tegen onschuldige passanten.

Lees meer over
Kuban
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties