#TT | Feyenoord houdt situatie 21-jarige Adjei in de gaten

#TT | Feyenoord houdt situatie 21-jarige Adjei in de gaten

Feyenoord monitort de situatie van de 21-jarige centrumverdediger Nathaniel Adjei. De Ghanees speelt momenteel bij FC Lorient, dat hem huurt van het Zweedse Hammarby. De Franse club heeft daarbij een koopoptie bedongen, maar die vervalt wanneer Lorient degradeert uit de Ligue 1. In dat geval slaat Feyenoord mogelijk toe.

Dat berichtte het Zweede Expressen. Lorient staat momenteel op plek 17 en moet in de laatste speelronde zeven doelpunten inhalen op de nummer 16 om op z'n minst directe degradatie af te wenden. Ook bij degradatie kan het Adjei definitief overnemen, maar de koopoptie is in dat geval niet langer verplicht.

Kiest Lorient ervoor om Adjei niet over te nemen, dan keert hij in principe terug naar Hammarby. Bij die club ligt hij nog tot 2026 vast, maar de club zou hem nog steeds kunnen verkopen. Volgens de Zweedse krant heeft Feyenoord al contact gelegd met de Zweden, mocht dit scenario zich voordoen. Hammarby zou mikken op een bedrag van omgerekend zo'n 6 miljoen euro.

Adjei is een 1,91 meter lange, rechtsbenige centrale verdediger. Hij speelde jeugdinterlands voor Ghana en werd opgeleid door het Ghanese Danbort FC, tot Hammarby hem in 2021 huurde en een jaar later definitief overnam. Voor die club speelde hij 32 officiële wedstrijden, waarin hij 1 keer trefzeker was. Sinds hij in de winter aan FC Lorient werd verhuurd, miste hij daar geen wedstrijd. Hij speelde 15 duels, waarvan 14 keer als basisspeler.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties