'Komst Smal na laatste speelronde afgerond, Feyenoord wil nog een linksback'

'Komst Smal na laatste speelronde afgerond, Feyenoord wil nog een linksback'

Feyenoord zal de komst van Gijs Smal kort na afloop van dit Eredivisieseizoen formeel afronden. Dat meldde 1908.nl maandagmiddag. De Rotterdammers zouden al lange tijd rond zijn met de dan transfervrije linksback, maar omdat de overstap bij zijn huidige club FC Twente gevoelig ligt, wordt het afronden nog even uitgesteld.

Als de laatste speelronde volgende week achter de rug is, wacht Smal in De Kuip zijn medische keuring en - als deze zonder problemen verloopt - zijn presentatie. Met zijn komst lijkt Marcos López bezig te zijn aan zijn laatste week als Feyenoorder. Zijn contract loopt nog door tot 2026, maar de Peruviaan zou volgende week zelfs al vertrekken uit zijn huurappartement.

Extra linksback
Daarmee blijven voor Feyenoord twee linksbacks over: Smal en Quilindschy Hartman. Dávid Hancko speelde er de laatste weken, maar blijft in eerste instantie centrumverdediger. Daarnaast loopt in de jeugd de 20-jarige Jayden Candelaria nog rond. Feyenoord verwacht zijn aflopende contract binnenkort te verlengen, maar het is de vraag of hij al snel zal aansluiten bij de hoofdmacht.

Omdat Hartman er door zijn blessure ook in het nieuwe seizoen nog niet zal staan, zal Feyenoord naast Smal nog een linksback willen aantrekken. De club kijkt daarbij naar verschillende namen die 'een categorie jonger zijn dan Hartman'. Daarmee zou de club ook toekomstig vertrek van Hartman al direct willen opvangen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties