"Als Slot gaat, stort het als een kaartenhuis in elkaar"

"Als Slot gaat, stort het als een kaartenhuis in elkaar"

Arman Avsaroglu heeft er weinig vertrouwen in dat Feyenoord de succesvolle jaren onder Arne Slot een goed vervolg kan geven. Dat legde de verslaggever uit in de NOS Voetbalpodcast. Volgens hem is het enorm lastig om de naar Liverpool vertrekkende trainer goed te vervangen.

Jeroen Grueter was om te beginnen juist een stuk positiever over de toekomst van Feyenoord. "We hoeven het belang van Slot niet te bagatelliseren. Hij heeft in drie jaar zo ongelofelijk veel veranderd binnen de club. Hij heeft niet alleen gezorgd voor succes - het kampioenschap, de beker en de Conference League-finale - en Feyenoord heel aansprekend voetbal laten spelen, maar hij heeft ook een enorme professionaliteit op gang gebracht. Een totale verandering van denken en van werken. Feyenoord heeft weer structureel aansluiting gevonden bij de top van Nederland."

Juist omdat dat alles mede dankzij Slot is opgebouwd, denkt Grueter dat het ook na zijn vertrek goed zal blijven gaan. "Ze zijn natuurlijk heel afhankelijk van één persoon, maar Feyenoord heeft er wel hard aan gewerkt om die afhankelijkheid te voorkomen. Het fundament ligt er, de visie is er. Alles wat daarop gebouwd is, blijft staan. Daar gaan ze verder mee aan de slag. Er is nu veel meer dan voor Slot naar Feyenoord kwam."

Kaartenhuis
Avsaroglu ging daar stellig tegenin. "Hier geloof ik echt niet in. Als Slot gaat, stort het als een kaartenhuis in elkaar. De rol van de trainer is zo doorslaggevend... Als je er een andere trainer neerzet en het is de verkeerde, dan komen al die oude problemen toch weer aan de oppervlakte." Dat Feyenoord een goede opvolger aanstelt, vindt hij ook niet vanzelfsprekend. "Je kunt niet makkelijk de goede keuze maken als je de beste Nederlandse trainer van de laatste jaren hebt gehad. Er zijn niet veel trainers die zo goed zijn, dus elke keuze die je maakt is minder dan wat je had. Dat kan verkeerd uitpakken."

Verwachtingspatroon bijstellen
Zijn collega's waren het duidelijk niet met Avsaroglu eens. "Dat de oude problemen terugkeren, dat kan bijna niet", stelde Grueter. "Ze hebben financiële daadkracht gekregen door de laatste jaren en er komt weer Champions League aan. Er zit nog verschil tussen als een kaartenhuis instorten en niet hetzelfde kunnen presteren als de laatste jaren. Misschien dat ze het verwachtingspatroon wel een klein beetje moeten bijstellen. Je kunt niet ieder jaar laten zien wat je de laatste jaren liet zien. Maar dat geldt voor PSV en Ajax ook."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties