Ochtendjournaal: In balbezit was Feyenoord gewoon Feyenoord

Ochtendjournaal: In balbezit was Feyenoord gewoon Feyenoord

Voor Feyenoord staat er in de laatste speelrondes niets meer op het spel. Het gaf trainer Arne Slot de gelegenheid om uit bij NEC weer enkele andere spelers aan het werk te zien. Kwalitatief komen sommigen van hen misschien nog niet in de buurt van de gebruikelijke basiskrachten, maar ook deze ploeg wist met herkenbaar voetbal tot een overwinning te komen.

Die laatste constatering deed het Algemeen Dagblad. "De opvolger van Slot moet er rekening mee houden dat meerdere spelers komende zomer de deur achter zich dicht trekken. De 2-3 zege op NEC gaf een klein inkijkje richting de nabije toekomst. Een Feyenoord zonder Quilindschy Hartman, Mats Wieffer, Quinten Timber, Santiago Gimenez en Bart Nieuwkoop en met Igor Paixão slechts als invaller, presenteerde zich voetballend op vrijwel dezelfde manier als het basiselftal van dit seizoen."

Daarmee maakt de krant een groot compliment naar Slot. "De opbouw, de aanvalspatronen, de manier van de tegenstander onder druk zetten: het was het 'Slotbal' dat de fans al drie jaar hebben gezien. En dat terwijl Marcos López veel minder is dan Hartman, Ramiz Zerrouki vooralsnog totaal niet in de buurt komt van het tempo dat Wieffer doorgaans hanteert en Thomas van den Belt niet te vergelijken is met Timber. Natuurlijk, hoe de ploeg de 1-1 en 2-2 incasseerde, zag er ronduit slecht uit. Het leek op gemakzucht. Maar in balbezit was Feyenoord gewoon Feyenoord."

Ueda man van de wedstrijd
Van alle spelers die in Nijmegen speeltijd kregen, lette De Telegraaf het meest op reservespits Ayase Ueda. "Zo aan het einde van de huidige competitie geeft hij de aanhang van Feyenoord - die hem in Nijmegen ziet sleuren én scoren - de hoop dat het straks allemaal goed komt met hem. Achter zijn naam staan dit seizoen 16 goals, maar bij 11 daarvan droeg hij het shirt van Japan en niet van Feyenoord. Voor de Rotterdammers scoorde hij 5 keer in de competitie, waarbij de laatste hem nu de titel van matchwinner tegen NEC (2-3) oplevert."

De krant vond de Japanner ook de man van de wedstrijd. "Los van de 3-2 waarmee hij een fraaie aanval van Feyenoord afrondde, zorgde hij er ook voor dat de thuisclub met tien man kwam te staan (rood voor Bram Nuytinck) en leverde hij een assist bij de goal van Yankuba Minteh."

Lees meer over
Ayase Ueda
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties