El Ahmadi: "In het totaalplaatje moet hij nog wel stappen maken"

El Ahmadi: "In het totaalplaatje moet hij nog wel stappen maken"

Voor Feyenoord is het na de overwinning op NEC nog altijd mogelijk om het puntenaantal van vorig seizoen te verbeteren. Hoewel de Rotterdammers toen kampioen werden, zal het elftal van Arne Slot nu op de tweede plek eindigen. Om tot de 84 punten te komen moet er gewonnen worden van Excelsior en de kans is groot dat ook in die wedstrijd Ayase Ueda weer in de spits begint.

In Dit was het Weekend van ESPN bespreekt men aan tafel de prestaties van de spits van Feyenoord. Kenneth Perez is wel enthousiast. "Ik vind Ueda wel een leuke speler. De trainer zei de hele tijd dat hij nog niet echt had overtuigd en het had laten zien, maar ons tegenargument was natuurlijk dat hij ook niet heel veel minuten heeft gehad. Op de training maakte hij dan toch veel goals."

"Nu heeft hij drie goals in de laatste drie wedstrijden." Perez schat in dat Ueda een goede kans heeft volgend seizoen. "Ik zie dat eigenlijk wel ja. Ik kan me ook niet voorstellen dat ze een andere spits halen als je hier al negen of tien miljoen euro voor hebt betaald."

Karim el Ahmadi zit ook aan tafel en is nog iets minder enthousiast. "Ik vind dat hij wel kwaliteit heeft om af te werken, maar het totaalplaatje met drukzetten en meevoetballen moet hij nog wel stappen maken." Met een voorbeeld van zijn assist op Minteh geeft Perez aan dat Ueda juist wel goed balvast is. "Ik zie meer momenten dat hij goed de momenten herkent van afgeven of schieten. Richting volgend seizoen kan je ook je middenvelders meer uit elkaar laten spelen zodat de lijn naar je spits vrij is en je dan kan aansluiten."

Lees meer over
El Ahmadi Ayase Ueda
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties