Huurlingen: Wålemark maakt het Hendriks lastig ondanks verliespartij

Huurlingen: Wålemark maakt het Hendriks lastig ondanks verliespartij

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs in binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. Deze week stonden Patrik Wålemark en Ramon Hendriks tegenover elkaar en sloten de KKD-huurlingen de reguliere competitie af.

sc Heerenveen - Vitesse 1-3
Patrik Wålemark: Basis, 68 minuten
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten (geel)
Patrik Wålemark en Ramon Hendriks stonden zondagmiddag allebei in de basis bij de wedstrijd Heerenveen - Vitesse. En al binnen 7 minuten leverde het treffen tussen de twee de thuisploeg een penalty op. Wålemark ging diep en zag zijn eindpass op de arm van Hendriks belanden. De bal ging op de stip en Heerenveen kwam op 1-0. Ook in de tweede helft maakte Wålemark het zijn Feyenoord-collega moeilijk, waarbij Hendriks geel moest pakken om te voorkomen dat hij alleen op de keeper af kon. Zo speelde de Zweed - die ook nog de nodige kansen kreeg en creëerde - een erg goede wedstrijd. Maar uiteindelijk was het wel de ploeg van Hendriks die de drie punten meenam.

Excelsior - Heracles Almelo 4-0
Mimeirhel Benita: Basis, 90 minuten
Voor Mimeirhel Benita en zijn ploeg blijft de strijd om handhaving tot de laatste speelronde spannend dankzij een knappe zege op concurrent Heracles Almelo. Benita maakte deel uit van een erg sterk Excelsior dat met liefst 4-0 te sterk was. De Kralingers staan nu op plek 16, maar kunnen op de laatste speelronde nog over RKC en - als echt alles meezit - Heracles heen. Dan moeten Benita en zijn ploeggenoten zelf wel een resultaat zien te halen in De Kuip tegen Feyenoord.

Jong FC Utrecht - FC Dordrecht 1-1
Shiloh 't Zand: Basis, 61 minuten (geel)
Ilias Sebaoui: Invaller, 45 minuten
Antef Tsoungui: Invaller, 29 minuten (geel)
Korede Osundina: Niet ingevallen
Met een flink gewijzigde basiself trad FC Dordrecht vrijdag aan tegen Jong FC Utrecht. In dit laatste duel van de reguliere competitie was van de Feyenoorders alleen plek voor Shiloh 't Zand. Ilias Sebaoui viel nog wel in, wat ook gold voor Antef Tsoungui, die daarmee terugkeerde van een blessure. Aan het teleurstellende resultaat (1-1) kon het drietal niets veranderen. FC Dordrecht eindigt het KKD-seizoen als nummer 4 en neemt het in de eerste ronde van de play-offs op tegen FC Emmen.

FC Emmen - De Graafschap 2-1
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
De Graafschap gaat de play-offs in als nummer 6, nadat het vrijdag verloor van FC Emmen. Thijs Jansen hield zijn ploeg bij een 0-1 voorsprong aanvankelijk nog op de been, maar moest na een halfuur spelen toch twee treffers incasseren. In de tweede helft liet hij ook nog een bal los, maar die fout werd niet afgestraft. De Graafschap komt vanavond alweer in actie, voor de eerste ontmoeting met ADO Den Haag in de play-offs.

Genoa - Sassuolo 2-1
Marcus Pedersen: Niet ingevallen
Marcus Pedersen was wederom 90 minuten bankzitter bij Sassuolo, dat de zege op Inter geen goed vervolg kon geven. Uit bij Genoa zag de Noorse Feyenoord-huurling zijn ploeg met 2-1 verliezen, waardoor het weer niet van de 19e plek af kwam. Toch mag Sassuolo hoop blijven houden, want de nummers 14 t/m 18 zijn op papier allemaal nog in te halen. Als de club 17e of hoger eindigt, blijft het in de Serie A en treedt de koopoptie van Pedersen in werking.

Gil Vicente - SC Farense 2-0
Tidjany Touré: Invaller, 19 minuten (geel)
Middenmoter Gil Vicente won dit weekend met 2-0 van Farense. Daarbij was een invalbeurt weggelegd voor Tidjany Touré, maar de Fransman kon in zo'n 20 minuten tijd weinig indruk maken. Kort voor het einde van de wedstrijd liep Touré tegen een gele kaart aan.

Overig
Neraysho Kasanwirjo kwam door een blessure niet in actie voor Rapid Wien. Ezequiel Bullaude zat bij Boca Juniors wederom 90 minuten op de bank.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties