Van Wonderen: "Mijn ambitie ligt er niet om bij Feyenoord trainer te zijn"

Van Wonderen: "Mijn ambitie ligt er niet om bij Feyenoord trainer te zijn"

Maandagavond kwam het nieuws dat Nuri Sahin bij Feyenoord in beeld is om Arne Slot op te volgen als hoofdtrainer. Op diezelfde avond verscheen ook oud-Feyenoorder Kees van Wonderen in de media om te praten over zijn trainerscarrière. Het lijkt niet echt realistisch dat de huidige trainer van sc Heerenveen op basis van data in beeld zou komen bij Dennis te Kloese, maar Van Wonderen heeft sowieso niet de ambitie om in Rotterdam hoofdtrainer te worden.

"Ik weet niet of ik dat moet doen", begint Van Wonderen in het programma Rondo van Ziggo Sport. "Ik neig ernaar om het niet te doen en dat heb ik ook altijd gezegd. In alles moet je daar klaar voor zijn, want Feyenoord is het allerhoogste podium in Nederland. Het is een topclub waar de belangstelling helemaal op gericht is. Dat moet je willen en daar moet je klaar voor zijn. Mijn ambitie ligt er niet om bij Feyenoord hoofdtrainer te zijn."

Het is een heel eerlijk verhaal van de oud-Feyenoorder, waarbij hij eigenlijk aangeeft zichzelf momenteel ook simpelweg niet geschikt te vinden. "Het had gekund, als je in stappen het gevoel krijgt dat je jezelf ontwikkelt en denkt van 'dat wil ik doen'. Maar dat is nooit mijn ambitie geweest. Ik vind niet dat ik alle aspecten van het leiden van een topclub heb aangetoond. Daar wil ik ook niet dag en nacht in duiken."

Of de ambitie er mogelijk in de toekomst wel gaat komen? "Zoals ik er nu naar kijk niet, maar dat zal moeten blijken met hoe ik het in de toekomst ga doen en hoe ik me ga ontwikkelen. Misschien dat ik die kant wel op ga, maar nu heb ik hem niet. Ik vind het leuk om bij Twente, Heerenveen, Go Ahead Eagles te werken waar ik helemaal geen verleden heb als speler. Het hoeft van mij helemaal niet in een omgeving waar heel veel mensen nog zijn hoe ze waren."

Lees meer over
Kees van Wonderen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties